Nejste přihlášen/a.
Plánuju se stěhovat do nezařízeného bytu na pronájem cca 4-6 měsíců, posléze si hodlám koupi vlastní bydlení (dům/byt) někde jinde.
Pronajímaný byt bude nezařízen, budu muset tedy koupit základní nábytek (plánuju jen to nejnutnější)- postel, skrín, Stůl...
Kupovat budu levný nábytek
Chci se zeptat, když ho jednou složím v tom bytě kde budu platit nájem. Budu ho moci zase za 6 měsíců rozložit (protože v kuse stěhovat asi nejde (?) ) a rozložený ho stěhovat do už svého vlastního bydlení kde ho zase složím (podruhé za jeho "život")?
Pujde to rozložit a zase složit po prvním složení? Umožnují to ty věci co budou držet nábytek pohromadě? (asi šrouby)? Jde to vůbec? A pokud jo, jak dobře to bude držet po druhém složení?
Opakovaně skládat dřevotřískový nábytek nedoporučuji.
Konkrétně u postele bych doporučila dočasné spaní jen na matraci nebo na nejlevnější posteli, jaká se dá sehnat a pak vyhodit.
Před nějakými 40 lety jsem se vdávala a pořídili jsme si pěknou dřevotřískovou ložnici. Moc brzy se ukázalo, že postele jsou určené jen pro impotenty. Pro noční radovánky rozhodně ne . Manžel tehdy zamazal všechny spoje jakýmsi lepidlem. Napevno a napořád.
Nejlevnější nábytek dnes není dřevo, ale potažená dřevotříska. Není to pevný a kvalitní materiál, šrouby dovedou nadělat pěknou paseku. Občas se něco i lepí.
Měli jsme před časem podobnou kuchyňskou linku. Reklamovali jsme ji /vzhledové vady, málo ošetřená na povrchu, vpíjela se do ní mastnota, bylo to neodstranitelné/. Přijel pracovník z prodejny, vadu uznal. Linku máte rozebrat, složit, přijedou si pro ni.
Byla to ošklivá práce. Dřevotříska se kolem šroubů vylupovala, sypala se ven. Rozdělat lepení byl také oříšek. Ale vzhledem k tomu, že šlo o věc k lidkvidaci, to nevadilo.
Pokud chcete levný nábytek dál používat, opravdu by bylo lepší stěhovat jej vcelku. Demontáží a následnou montáží byste jej mohl dost poničit. Jaga.
Normálně bych koupil fakt to nejlevnější a nejnutnější a pak bych se tím vůbec nezabýval. Buď bych to vyhodil, nebo to zdarma nechal po domluvě majiteli bytu. Když kupuju nemovitost, tak těch pár tisícovek za dočasný nábytek na půl roku mě nezabije. Ani skříň bych nekupoval na tak krátkou dobu. A jako stůl se židlemi bych použil plastový zahradní nábytek za pár šupů.
Souhlasím. Za posledních 6 let jsem se stěhovala 4x, všechno mezi rokem a dvěma bydlení. Na začátku vždycky spousta plánů, co potřebuji. Pak jsem se tři měsíce rozkoukávala a zařizovala nejnutnější a pak už mi ty zamýšlené věci ani nechyběly. Hodila bych matraci na zem a je to. Skříň? Dobrá, třeba takový ten pojízdný věšák, pokud potřebujete vyžehlené košile do práce...
opakovaně skládat a rozkládat ty dnešní "slisované piliny" také nedoporučuji. Ono by to třeba i šlo, kdybyste již při první montáži počítal s pozdější demontáží a třeba nelepil týble (kolíky pro sesazení), ale ty piliny se fakt sypou a každé i malé násilí je hned patrné. Dejte na rady výše a kupte opravdu jen to nejnutnější na těch pár měsíců třeba i ty zahradní plasťáky, které by se pak daly případně ještě někomu na tu zahradu se slevou prodat a je to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.