Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně pevnosti sádrokartonu. Zajímalo by mě zda je zavěšený zelený sádrokarton pevnější nežli bílý. Jde o to, že mám trámy od sebe 58cm (nechce se mi dělat konstrukce) tak aby se neprohíbal. Děkuji za odpověď
Není pevnější, je pouze určený na konstrukce do vlhka a na trámy přímo sádrokarton stejně nejde, bude to pracovat a praskat na spáře.
děkuji za odpověď. To že bude ve spáře praskat mi nevadí pač chci ze spoda přilepit okrasné polystyrenové kazety.
Ze zkušeností.
Pokud dáte na strop obyčejný sádrokarton,pak stačí trochu větší vlhkost a je nebezpečí pronesení.Doslova nadělá boule.Zelený sdk vydrží i promáčení.Po vyschnutí se prohne nepatrně.Pokud není rozteč zavěšení větší jako 50 cm.Také bych se přimlouval na použití silnějšího,zelený není třeba.Okrasné kazety nalepit silikonem,jen po bodech.Nejdříve okolo lišty,k nim kazety.V koupelně mám na stropě sádrokarton jen přišroubovaný na okraji už 20 let.Ani se nehne.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.