Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, v baráku mám 14 radiátorů a pouze s jedním mám neustálý problém. Každý den ho mohu odvzdušňovat a stále se v něm tvoří vzduch. Ostatní jsou naprosto v pořádku a tento zlobí. Co může způsobovat problémy? Radiátor je v patře.
Co zkusit tohle, není to sice řešení proč se zavzdušňuje ale bude se to odvzdušňovat samo a nemusíte to řešit.
Jak starou vodu tam máte? Velice důležité je použít roztok pro snížení tvorby vodíku v otopné soustavě.
To zavzdušnění není vzduch ale vodík. Po napuštění celé soustavy vodou z vodovodního řadu od spodu zpátečkou jsem musel v nejvyšším radiátoru každý den odvzdušňovat. To se mi nezdálo, protože to bylo asi 15x a tak jsem zkusil do plechovky zachytit ucházející "vzduch" z odvzdušňovacího ventilu a zapálit. Nebyl tam naštěstí kyslík ale i tak to slušně blaflo !
Jsem zvedavý na rady, páč v jednom objektu má jeden radiátor, s podobnou vadou. Dám tam osvědčený automatický odvzdušňovák.
Podívej se na můj odkaz co sem tady posílal, na 1 obrázku máš onen automat,ne že by na ostatních taky nebyly automaty ale jsou tam i ruzné hrnečkové, je myšlen ten s tím kolečkem který vypadá jao ten co tam máš asi teď.Chtělo by to fotku. Ty si ho koupiš v rozměru který potřebuješ, má už na sobě těsnící kroužek čili není třeba tam cpát těsnící nit ani konopí ale nic se tím neskazí.Výměna je jednoduchá vypnout čerrpadlo netopit , začít vypouštět vodu a kontrolovat kdy onen starý odvzdušnovák začne sát místo upouštět vodu, čili není třeba vypouštět více vody.Starý oDšroubovat, vyčistit trochu starý vnitřek závituv radiátoru a našroubovat nový.K tomu vodíku, stačí zvednout teplotu vody na 90 v systému vypnout čerpadlo a přebytečný vzduch se dostane do nejvyšího místa, čili k odvzdušnovákům, lije se tam i chemie která to umí taky řešit, myšleno vodík, může tam být i tkz. zapytlovaný vzuch to se vyřeší postupem s vypínaním čerpadla částečně taky.Na netu je plno článků a diskuzí o téhle problematice, koukni, stejně nejednodušší řešení je ten automat a pak si můžeš hrát se zbytkem o čem jsem psal.
I s automatem je třeba umět a odvzdušňovací hrnek pokud zatuhne nefunguje, to se u ručního odvzdušňováku tak často nestává. Před odvzdušňováním to chce zkontrolovat tlak a pořádně zatopit . Pak vypnout čerpadlo, nechat vodu "ustát" a teprv potom odvzdušňovat. U vody co vím jsou problémy spíše s kyslíkem a chlorem než s vodíkem ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.