Nejste přihlášen/a.
Zakoupil jsem si tento výrobek a zajímá mě proč je nutné ho používat jako podložku a ne jako klasickou deku? Přece když na ní budu ležet tak je více namáhaná než když ji budu jen přikrytý a navíc potřebuji zahřátí z vrchu a ne zespodu. Zespodu mě hřeje prostěradlo ve formě fleecové deky.
Teplo většinou stoupá nahoru, takže pokud chceš vytápět pokoj, tak se s tím klidně přikryj. Pokud je podložka trochu tužší, tak možná bude při přikrytí mezi ní a prostěradlem průvan, který také napomůže ohřívání pokoje.
Odrážet od dek, jo? Dal bych pod ně alobal, pak to bude luxusní spaní.
Na elektrických vyhřívaných dečkách se vždycky leželo. Na malé jsem někdy lehávala jako děcko, na velké později lehávala babička.
Co vám brání vyzkoušet oba způsoby? Sám pak poznáte, že budete-li mít deku pod sebou, zahřeje vás lépe. Navíc se do ní asi těžko zachumláte, když bude sloužit jako přikývka.
Pravda, malá sice je avšak vzhledem k finanční úspoře jsem musel vzít tuto i když mi byla nabízena dvoudeka za 1000 Kč. Nepřikrývám se pouze tím nýbrž ještě mám klasické deky které na zimu k sobě spojím abych pak nemusel rovnat každou zvlášť. Spojuji 3 až 4.
Jde mi také o to, že nechci letos tolik vytápět pokoj. Jsem nemocný tak stejně většinu dne proležím. Ohebná už ta deka je mnohem více než její předchůdkyně navíc je i pratelná i když o tom dost pochybuji. Ten konektor se mi moc nepozdává. Samozřejmě, že asi ostré/lámavé ohyby by nemusela vydržet, toto však nehrozí.
60 wattů je zase dle mě dostačující samozřejmě za použití dalších dek, beztak už stačí to mít zapnuté jen na první stupeň a už je příjemně.
Za ty peníze (+poštovné + elektriku) bych si raději koupil spacák (mumii?) co jde někam k 0°.
Díky za tip, pouvažuji nad tím. A jinak v létě místo větráku který také "žere" elektřinu mi doporučíte co? Vyhřívací deku v zimě beru jako větrák v létě mimochodem se shodnou wattáží. A to větrák běží nepřetržitě skoro 24 hodin denně. Lámat hlavu bych si mohl u spotřebičů které mají mnohem větší spotřebu.
Ono to není o nutnosti ležet na tom, jako o fyzice na levelu základní školy. Teplý vzduch stoupá nahoru, takže budete vytápět cimru. To ovšem neznamená, že se tím nemůžete zakrýt - proč ne.
To ano, to sice stoupá, ale dodal jsem, že používám ještě klasické deky které mám na té vyhřívací, tak snad teplo stoupá maximálně do dek a sraží se zpět na tělo ne?
Tak příjemné teplo bude nejspíš mezi vyhřívací dekou a dekami, které budou na ní položeny. Vy pod dekami z toho moc mít nebudete, ale za to si užijete svou pravdu .
Na zahřátí seshora si kupte kvalitní přikrývku, třeba nějakou termo s dutým vlá/..., je lehká a přitom krásně zahřeje. A tu vyhřívací hoďte pod sebe, neb jak mnozí již napsali, teplo stoupá vzhůru.
Deka kterou jste zakoupil je velmi neohebná, proto jako podložka. Po přidání 100,- kč si ze stejného obchodu zakupte SENCOR SUB 190 , materiál je umělé ovčí rouno, deka je měkká, ohebná a můžete se do ní třeba zabalit večer u televize. Jinak i při použití té deky pod sebe vám bude za chvilinku krásně teploučko, vyzkoušeno. Ze zdravotního hlediska však pravidelné používání vyhřívacích podložek není vhodné, budete čím dál více choulostivý, nedělá to dobře na kosti (křehnou).
Díval jste se na rozměry? 150 x 80 cm, vás příliš nepřikryje. Ale na podložku má správné rozměry. Navíc, celé je to pevné, odstávalo by to. Zahřátí v posteli, nemusí být podmíněno hřejivou dekou. Někdy stačí termofor někdy dokonce pet lahev s horkou vodou přímo z vodovodu. Není potřeba vřelá, která by láhev zničila. Vyzkoušejte to! Funguje to i na hodně zimomřivé.
Neviem či sa niekto niekedy takou prikrývkou zakrýval,ale skôr nie ako áno.Asi by mi veľmi vadil kábel ktorý vychádza z prikrývky.A to nehovorím o bezpečnosti.Asi je bezpečnejšie ležať na nej,ako ju mať na sebe.Pri zaspaní a pohyboch pod ňou sa môže stáť kadečo.
Konečně nějaký názor co mě zajímá, šlo mi totiž spíše o to, jestli to není kvůli bezpečnosti, že se deka smí používat pouze jako podložka.
Stejně nechápu co by se mohlo stát? Navíc si myslím, že když se na dece leží může hrozit vetší nebezpečí než když je s ní člověk pouze přikryt.
Takže zkusil jsem tedy ten způsob ležení na té dece. Tento způsob je pro mě z několika důvodů absolutně nevyhovující.
1. Překáží ten kabel protože je zrovna v místě kde mám ruku.
2. Ano, musím přiznat teplo dává více když se na ní leží a to už při pouhém prvním stupni, ale bohužel za chvíli je mi takové nesnesitelné horko, že to musím vypnout, čímž to odporuje deklarovaným schpnostem na dlouhodobé vyhřívání. To by tam musel být nějaký termostat který by automaticky reguloval teplotu a vypínal či spínal ohřev a nebo vložit mezi zásuvku a deku spínací zásuvku.
3. Při ležení na dece nastává nepříjemný pocit, že se může poškodit(roztrhnout povlak či dokonce kablík) při obracení se, vstávání či sedání. To pak si připadám jako bych ležel na skle nad propastí s bázní se hýbat nebo jak a k čemu to připodobnit, přirovnat.
4. Když by to bylo zapnuto trvale a při pocitu horka během spánku se normálně "odkopu" odkreji, kdežto jak se odkreji z deky na které ležím? Leda spadnout na zem.
Naopak způsob vrchního ohřevu je mi příjemější.
1. Kabel nepřekáží protože mám deku otočenou a kabel je na konci u nohou.
2. Nepřikrývám se jen tou dekou, ale také několika vrstvou klasickou polyesterovou dekou.
3. Tak neohebná se mi nezdá jak mi tady někteří pořád podsouváte.
4. Když ji zapnu, tak je mi příjemné teplo, může být zapnuta velmi dlouhou dobu nepeču se v ní jako když mě zahřívala zespoda a když se odkopu vlivem horka tak mě zahřívá pouze částečně.
5. Elektrické deky jsem vždy používal jako vrchní.
Moje první elektrická deka se datuje někdy k roku 1999 kdy jsem si ji zakoupil v second handu. Byla to nějaká německá nepratelná, za to ještě minimálně dva roky sloužila.
Už si nepamatuji kolik jsem měl ještě v mezidobí těch dalších, ale pamatuji si na tu předposlední. Byla to dvoudeka 2x60w za 399 Kč slevněná z původních 802 Kč značky SOLID EB 1004. U ní se pořád přepalovala tepelná pojistka a nová náhradní cenově nějak za 80 Kč a přepalovala se zase. Reklamaci nemělo cenu dávat akorát by se zvyšovaly náklady při výměně zejména cestovné. Po této nemilé zkušenosti jsem asi 2 roky žádnou už nekupoval.
Já tomu vašemu uvažování a způsobu života nerozumím. Nějaká elektrická zahřívadla, sepnuté deky a ventilátory. A to ještě není zima a mráz. Vím, je každého věc, "jak si ustele a jak si lehne", ale příjde mi, že se pokoušíte vymyslet kolo, místo, abyste použil kamna, která fungují a hřejí a místo toho špekulování co do postele, si pořídil peřinu, tedy teplou štepdeku, cíchy a několik teplých pyžam. Víte, já si vůbec nedovedu představit hygienu, v takové ložnici. V noci člověk vylučuje poměrně dost vody. Povrchem těla a dechem. Často nepraná pyžama, neprané cíchy a nevětrané lůžkoviny, to si vůbec nedovedu představit. Nevětraná místnost a nevytápěná místnost, ve které se spí? Tam je hodně velká pravděpodost, vlastně jistota na plísně a jejich jedovaté spóry. Ty jsou, nejen v plících základem k fatálním onemocněním.
Se vší úctou, ale buď na zajištění tepla na spaní nemáte nebo jste blázen.
Já jsem stará ženská s malým důchodem, ale takové uvažování a jednání, to je pro mně naprosto nepochopitelné. Zvláště pak, když vaše vyjadřování není vyjaddřováním nějakého hlupáka.
Corsen, tak jo. Je to jen vaše věc. Hodně štěstí! babka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.