Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvod spalin kondenzačního kotle

Od: stavebniczech* odpovědí: 2 změna:

Nemáte někdo odvod spalin plynového kondenzačního řešený trubkou zasekanou ve zdi (místo v komínu) a vyvedený nad střechu? Nejde mi o turbo přes zeď, ale ze sklepa zdí nahoru přes střechu.

Zatím jsem našel jen systém brilon, ale zajímá mě, jaké jsou další možnosti a hlavně zkušenosti a taky jestli stačí jednoduchá trubka nebo musí být dvojitá (koaxiální?)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V tabulkách výrobců kotlů je max. přípustná délka odtahů spalin ve variantách klasická dvoutrubka nebo oddělený přívod / odtah ke konkrétnímu kotli . U dvoutrubkového systému se bere součet přisávání/odtah + zkrácení za kolena a výdechové hlavice

stavebniczech*
hodnocení

Nemám ještě vybraný konkrétní kotel, protože ho budu pořizovat až za 2-3 roky a to budou na trhu úplně jiné modely. Navíc současné kotle vydrží tak 10-15let (a to ještě pokud budu mít štěstí).

Zatím chci připravit co nejuniverzálnější řešení odvodu spalin, protože trubka bude v přízemí a podkroví zahozená ve zdi, pod střechou bude procházet foliemi a vatou a nechci rozbourávat barák pokaždé, když budu muset koupit nový kotel nebo když někdo prolobuje změnu normy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]