Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mam uz druhym rokem komresor Kompresor Scheppach HC 24 .Dokoupil jsem si prislusenstvi pistole atd. Jen ta hadice mi absolutne nesedi, je zakroucena do spiraly a po napnuti ma 5 metru. Porad se mi nekde blokuje a zamotava. Chci novou a uz delsi, min 10 metru a hlavne klasickou rovnou a nejakou mekci at se s ni dobre dela a neuzluje se . Pouzivam hlavne na foukani aut a kol a ofukovani naradi. Mate nekdo zkusenosti s urcitou hadici?
Zdravím,
spirálové hadice jsou super, ale mají své podmínky použití (pevné místo vývodu a když ji odkládáte, ideální je ji pověsit tak, aby nebyla překroucená). Takže do dílny, kdy bude pevně uchycená např. na kompresoru a ofuk. pistole pověšená na zdi 1m vedle, ideální, ale pro vaše použití se absolutně nehodí.
Dlouhá léta mám velký 2 pístový kompresor z náklaďáku s nádrží stavěný před cca 50lety doma o váze celkem cca 10kg a k němu 2 hadice (cca 15 a 25m) od autogenu na kyslík (modré). Pro domácí použití okolo domu a statické uložení super, ale obojí je neskladné a těžké. Kompresoru se už bojím (už při stavbě před 50 lety to byla vyřazená nádrž z náklaďáku) a navíc jsem se potřeboval zmobilnit. Takže sem koupil podobnou hračku na výrobu stlačeného vzduchu jako máte vy. Ty autogenní hadice jsem s sebou vezl jednou, pak jsem to vzdal. Koupil jsem loni naviják s 20m hadicí v LIDLu za 499,-Kč a max. spokojenost. Teď v září ho měli opět v akci, ale už byl o 100,-Kč dražší. Našel jsem podobný (liší se jen tím, že tenhle má vyvedený přívod středem bubnu a tak by se teoreticky buben nemusel odpojovat, když ho při práci potřebujete víc rozvinout - já svůj z LIDLu odpojit musím), ale je taky o cca 650,-Kč dražší. Ostatní bubny jsou ještě dražší. Volnou hadici měli v LIDLu taky (10m) za těch cca 300,-Kč, ale chtěl jsem delší a s bubnem kvůli přepravě.
Osobní zkušenost s touto hadicí mám dobrou, sice když si ji nerozmotáte a necháte na ní smyčky, tak se taky má snahu zalomit (což ta autogenní nedělá), ale jinak OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.