Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montážní pěna

Od: macek71® odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, potřebuji poradit. Koupil jsem montážní pěnu ( soudal) ,potřeboval bych vedět , jak ji uchovat. Potřebuji zapěnit určitou část, poté dodělat určité věci a druhý den dopěnit. Mám strach,že pěna zatuhne. Někde jsem četl, po skončeníse má otočit dnem dolů a profozknout. Na návodu nic není. Prosím o nějaké rady, předem děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

no když už ...tak dnem nahoru. To se u sprejů dělalo - vyfoukne se materiál z výstupních cest, který by tam zaschl a výstupní cestu by pak pro příští použití ucpal. Jestli to tak bude fungovat i u montážní pěny nemám ale ověřeno.

Montážní pěna není sprej s barvou...
Aplikace se dělá dnem vzhůru a pročištění opravdu dnem dolů.
Jinak co se týče uchování, tak nejlepší varianta jsou pistolove pěny. Tam se o těsnění stará kovová špička pistole a je případně možné ji mechanicky pročistit.
Trubickova pěna dříve či později zatuhne ať ji uskladnite jakkoli.
Pokud jde opravdu jen "do druhého dne", tak profouknout ventil , sundat trubičku a vše co jde umýt čističem. Víc pro to neuděláte.
romik07

Blbost, určitě ne dnem nahoru. Tak nic neprofoukne, ale vžene do trubičky jen další pěnu.

hodnocení

0x

Já mám vyzkoušené toto: když použiješ montážní pěnu (ne pistolové provedení), tak hned po posledním pěnění obrátit nádobu dnem vzhůru a nechat ventil na montážní pěně krátce profouknout hnacím plynem.

Potom vždycky vezmu aceton a injekční stříkačkou stříknu aceton do trubičky. Tím rozpustím i zbytky montážní pěny a příště je pěna v tubě znovu použitelná. Aceton po chvilce z trubičky vyliju.

Dá se to několikrát zopakovat, ale postupně na vypouštěcím ventilku ulpívá pěna a přes ni postupně unikne z nádoby hnací plyn. Pak už je montážní pěna nepoužitelná.

Tak i já jsem se spletl. Montážní pěna se aplikuje dnem vzhůru a dnem dolů se profukuje hracím plynem.

hodnocení

0x

Pokud jde o "trubičkovou pěnu" pak zajisté zaschne v trubičce,tam je nejlepší zacpat ustí trubičky vrutem nebo je zaklomit a stáhnout drátem nebo sundat trubičku,tuto prostříknout čističem a stejně tak postříkat důkladně ventil na lahvi s pěnou.
pokud jde o pistolovou v pistolipak jednoduše zastavit na konci pistole a ústí očistit -postříkat čističem pěny.

doplněno 09.10.16 20:21:

Requied-mechanicky čisti pistoli je ta největší hovadina.Je to nejlepší varianta jak zmařit pistoli pak vydrží z bídou jen jednu pěnu ! Pistoli běžně max prostříknu čističem a neham na lahvi (nejlépe pěny! byt prázdné)Pak funguje bezchybně současná vlastní pistole již 5 let a to tam byla pěna asi 3 roky bez použití!

Jak správně napsal Colombo vyčisti acetonem pokud není čistič (je to jedno a totéž,skoro)

Netvrdím že se pistole ma čistit hřebíkem. Ale dřevěna tříska jí rozhodně neublíží...
Mam nejlevnější kovovou pistoli z aukra asi za 200,-
Na stavbě domu vystrikala hodně přes 30flasek, rozhodně se k ní slušně nechovam a stále bez problémů funkční a těsná.
Navíc není problém koupit k pistoli novou mosaznou špičku (asi 30,-) a klidně jí můžu jednou měsíčně vyhodit.

vilik*
hodnocení

0x
Dělám to jako Colombo v prvním odstavci, krátce profouknu.
Nikdy jsem nic nečistil a foukalo to příště taky.
doplněno 10.10.16 07:30: Máte pravdu. Aplikuju dnem nahoře, čistím dnem dole profouknutím.
Ale nic už jiného nedělám, není to potřeba. To měl být smysl mé odpovědi.
fklacek

To vilik: Pokud to děláš jako Colombo, tak to děláte oba blbě.

Montážní pěna ze spraye se VŽDY aplikuje dnem vzhůru a tudíž

tímto způsobem NELZE pročistit ventil, protože vždy

dojde k opětovnému vypuzení pěny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]