Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, potřebuji poradit. Koupil jsem montážní pěnu ( soudal) ,potřeboval bych vedět , jak ji uchovat. Potřebuji zapěnit určitou část, poté dodělat určité věci a druhý den dopěnit. Mám strach,že pěna zatuhne. Někde jsem četl, po skončeníse má otočit dnem dolů a profozknout. Na návodu nic není. Prosím o nějaké rady, předem děkuji
no když už ...tak dnem nahoru. To se u sprejů dělalo - vyfoukne se materiál z výstupních cest, který by tam zaschl a výstupní cestu by pak pro příští použití ucpal. Jestli to tak bude fungovat i u montážní pěny nemám ale ověřeno.
Já mám vyzkoušené toto: když použiješ montážní pěnu (ne pistolové provedení), tak hned po posledním pěnění obrátit nádobu dnem vzhůru a nechat ventil na montážní pěně krátce profouknout hnacím plynem.
Potom vždycky vezmu aceton a injekční stříkačkou stříknu aceton do trubičky. Tím rozpustím i zbytky montážní pěny a příště je pěna v tubě znovu použitelná. Aceton po chvilce z trubičky vyliju.
Dá se to několikrát zopakovat, ale postupně na vypouštěcím ventilku ulpívá pěna a přes ni postupně unikne z nádoby hnací plyn. Pak už je montážní pěna nepoužitelná.
Tak i já jsem se spletl. Montážní pěna se aplikuje dnem vzhůru a dnem dolů se profukuje hracím plynem.
Pokud jde o "trubičkovou pěnu" pak zajisté zaschne v trubičce,tam je nejlepší zacpat ustí trubičky vrutem nebo je zaklomit a stáhnout drátem nebo sundat trubičku,tuto prostříknout čističem a stejně tak postříkat důkladně ventil na lahvi s pěnou.
pokud jde o pistolovou v pistolipak jednoduše zastavit na konci pistole a ústí očistit -postříkat čističem pěny.
Requied-mechanicky čisti pistoli je ta největší hovadina.Je to nejlepší varianta jak zmařit pistoli pak vydrží z bídou jen jednu pěnu ! Pistoli běžně max prostříknu čističem a neham na lahvi (nejlépe pěny! byt prázdné)Pak funguje bezchybně současná vlastní pistole již 5 let a to tam byla pěna asi 3 roky bez použití!
Jak správně napsal Colombo vyčisti acetonem pokud není čistič (je to jedno a totéž,skoro)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.