Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych dotaz týkající se vytápení kamny s výměníkem.
Ráno topím od rána a teplota na nanometru s tlakem a teplotou ukazuje cca 40 stupňů,topí se cca od 9 hodin.
Když sáhnu na radiátory tak jsou vlažné, rozhodně né teplé... Topím normálně ale zdá se mi že 99% jde do komínu, přřed chvílí jsem přivřel klapku do komínu aby komín nebyl tak teplý. Jinak klasicky za krbovkami je čerpadlo s čidlem a při teplotě kolem 60% sepne a trochu vody pooteče do oběhu aby se maličko ohřály radiátory ale výkonově se mi to nezdá, měla by být schopny vytopit celý dům...
Máte někdo nějaký typ aby se voda v kamnech ohrála rychleji a tím pádem i topení více topilo?
nikoliv za krbem trojcestný ventil nemám, mám pocit, že ani není potřeba ne? jinak na krbových kamnech jsem nenašel žádný štítek kde by byly údaje o výkonu...
Je to koupený dům tepelné stráty by neměly být vysoké dům spadá do kategorie C takže to docela ujde, vždy když jsme zde byly na návštěvě tak zde měli horko, ale já nejsem schopný to roztopit na takovou teplotu a jak říkám zdá se mi že jde strašně tepla do komína . nad kamny je uzávěr komínu, ale mám strach že pokud kamna hodně přudusím tak se jim to nebude líbit a budou tzv pufat...
Dobrý den, spíše bych řekl že dělám něco špatně, Od rána kdy doma bylo cca 18 stupňů tak nyní tu máme cca 22 stupňů nevím proč jde všechno vedro do komínu
Nastavení spínání ventilu a čerpadla dle vhodné teploty?
Pokuď tedy máte opravdu kamna,která topí více do vody než do prostoru...
Ano je nastaveno na 60stupňů i sepnutí, po té se následně cca za 20 sec čerpadlo vypne a čeká na natopení vody zase na cca 60 stupňů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.