Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hmozdinky do sadrokartonu?

Od: marketa* odpovědí: 9 změna:
Prosím o radu jak postupovat. Potřebuju v koupelně pověsit zrcadlo 70x70cm. Podkladem jsou dlaždičky na sádrokartonu. Jaké hmoždinky použít a zda vůbec. Jakou vrtačku použít. díky předem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mato*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

podívejte se tady

prumyslovydum.cz/...

Doplním odpověď na druhou část otázky - lze použít vrtačku s variabilně proměnlivými otáčkami a pokud možno vrták s diamantovým hrotem.
Lze použít i ostrý vidiový vrták. Je dobré si před vrtáním kachličku lehce naťuknout aby se narušila vrchní vrstva a vrták po kachličce neskákal. A ještě si určitě nezapínej příklep. Jinak ta lepící páska je super řešení.

al bunda*
hodnocení

0x

A co tak použít místo hmoždinek oboustrannou lepící pásku - koupíte ve sklenášství nebo hobbymarketu - a zrcadlo přilepit?
Hezký den.

al bunda má vynikající nápad. A já mám další rozšíření jeho řešení, nyní je na trhu lepidlo UHU EXTRA POWER - je to taková malá černá kartuše, která umožňuje velmi čistou práci a její obsah je k tomuto účelu jedinečný. Stojí okolo padesátky a má jednu vynikající přednost. Nikdy neztvrdne a je proto možné po sejmutí lepeného předmětu zbytky hmoty lehce odstranit škrabkou či nožem. Tato zkušenost je pro mne opravdu čerstvá - nalepil jsem tím háčky a magnetický držák nožů v kuchyni. A ještě doplním jednu dobrou zkušenost, na trhu jsou k dostání i samolepící pásy suchých zipů, které umožňují zavěšování předmětů, které je nutno snímat a zase vracet rychlým pohybem. Např. minutka atp.

marketa*
hodnocení

Díky moc všem za radu. Já se bojím, že by to zrcadlo spadlo. Váží minimálně několik kilo. Máte zkušenost s přilepením těžších předmětů? Kdyby mi upadlo takhle velké zrcadlo, tak mám smůlu na celý život :)

panove amateri dovoli- tohle je moje parketa:

spravne se zrcadlo lepi silikonem mezi jiz nalepene obklady- tzn. nalepim obklad a mezi nim necham ctverec, nebo obdelnik o rozmerech pozadovaneho zrcadla+ 2mm na kazde strane. po dokanalem zaschnuti lepidla nanesu "housenky" silikonu v dostatecnem mnozstvi. na spodni sar obkladu dam 2mm silne klinky a na ne polozim zrcadlo a postupne ho narovnavam a tisknu ke zdi. po pritisknuti a vyrovnani se prelepi pres zrcadlo i obklady nekolik pasu krepove pasky. nespadne! lezi na obkladu a silikon a paska drzi dobre.

pokud je uz obklad po cele plose nalepen, nezbyva nez vrtackou bez priklepu provrtat obklad a pouzit plastovou hmozdinku do sadrosu- tzv. ŠNEKA. ale radil bych vrtat opatrne, at nespadne par obkladacek.

pozor-snek se sroubuje do neprovrtaneho sdk- je z plastu, ale je samorezny.

ahoj

kliste76*
Já mám doma přilepené zrcadlo o rozměru 800x600 a drží jak ...;), ;)

hodnocení

0x

Pani/slecna se ptala na to jak povesit zrcadlo. predpokladam ze zrcadlo ma ram a bud poutko nebo zamek na poveseni na zed.
Lepeni je vhodne jen pro zrcadla bez ramu, primluva za silikon, funguje naramne a u zrcadla se vsechen schova, takze nema co cernat ;)
poradte.cz/...

Takze ostry (novy) widiovy vrtak , prilozit k obkladu trosku pritlacit a rucne parkrat otocit vrtakem, tim se narusi glazura, pak na male otacky vrtat bez priklepu a jen obklad, sadrokarton nevrtat!.
Pozor na prumek vrtaku, kupte si dopredu ty samorezny hmozdinky do sadrokartonu a zmerte si nejvetsi prumer prez zavit hned za osazenim hmozdinky. Vrtak volte vetsi :)
Pak staci krizovy sroubovak a nasroubovat do sadrokartonu tu plastovou hmozdinku. a do ni srpubek nebo skobu na zaveseni zrcadla. Preji uspesnou instalaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]