Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kotel koupit

Od: babicka12345678 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,mám dotaz jaký plynový kotel si mám koupit když mám 77metru čtveřečních.Kotel bude stát ve sklepě.Nechci levný ale zase moc drahý tak střední cestu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nevíme jak velký a jaký plynový kotel máte koupit. Metry čtvereční jsou pro výběr kotle velmi nedostačující údaj. To může být rozmezí výkonu od 3 do 15kW.
babicka12345678
hodnocení

co je teda k tomu potřeba

K tomu je potřeba projekt. Projektant Vám spočítá tepelné ztráty objektu s ohledem na mnoho parametrů. TZ ovlivňuje poloha domu, nadmořská výška, orientace ke světovým stranám, konstrukce zdí, podlah, stropů a samozřejmě také výška resp. plochy jednotlivých konstrukcí, typ oken...

Odhadnout +- to jistě můžeme, ale i tak je potřeba daleko více podrobností než co jste napsal.

mytrix*

Záleží, jak dům využíváte a hlavně pak na tom, jak je energeticky účinný. Velice zjednodušeně to máte uvedeno zde: 2kenergy.cz/... (ale je to čistě jen orientační záležitost). Je velmi doporučeno si to nechat spoítat odborníkem. Kotel není levná záležitost, takže těch pár korun za ušetření nestojí.

paw*
hodnocení

0x
Jaky kotel jste mela do ted? Jaky mel vykon? Nebo prechazite na plyn? Jestli menite jen kotel, bez dalsich uprav v dome (vymena oken, zatepleni,...) tak bych sel do stejneho vykonu.
babicka12345678
hodnocení

Měla jsem kotel viadrus g25 ale to byl na celý dům výkon je psaný v návodu 12.5 až 43.75 kw.Jsme dvě rodiny, tak chceme každý si topit sám.Máme plyn a budeme dělat nové rozvody.Okna jsou vyměněná a zateplení je jen podlahy a část balkonu..

figurek*

jj, vidím přístup většiny lidí. Stačí vám, aby topení fungovalo a nepřišlo moc draho.

Jestli chcete jen vytápět přízemní byt, pak si kupte nějaký kotel s výkonem kolem 8-10 kW. Tento výkon by vám měl vyhovět. Servismani vám ho můžou v jakémsi rozmezí i navýšit, či snížit, podle potřeby.

Třeba tenhle

topenilevne.cz/...

Jestli chcete i ohřívat vodu, pak by bylo lepší koupit obojživelníka. Nějaký Protherm nebo Junkers, s výkonem 12-13 kW, menší se nědělají. Tyhle typy kotlů už trochu lezou do peněz. Typ si domluvte s dodavateli, kteří vám budou topení dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]