Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit příčky do špajzu?

Od: nemoo odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mám doma v panelovém domě trošku plesnivé desky ve špajzu, jsou to příčky 54x51x1cm.

Nevíte kde takové desky koupit? Nejlépe z pravého dřeva, ne lepené.

Děkuji za radu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Čtvereční metr dřevoštěpkové desky OSB tlouštky 15 mm přijde na max. 150 korun. Jedna tabule OSB (200x125cm = 3,125m2) vydá minimálně na 8 příček.
Voděodolné, s dostatečnou nosností.

hodnocení

1x

Já jsem je vyrobil z bílého lamina a hrany z nažehlovací pásky. Vše z OBI, nařezáno na rozměr tamtéž.
Slouží už 25 let.

albatros498022*
hodnocení

0x

A co jen tyhle ošetřit proti plísni?

hodnocení

0x

Když jsou už jednou plesnivý, tak vyhodit a hotovo.

Můžeš si koupit v baukrámě slepený spárovky a z nich si to nařezat. A nebo si to nechat v nejbližší truhlárně udělat. Takovýhle spárovky by se slepily ze zbytků, co jsou v každý truhlárně naopíraný v koutech, takže by to nemuselo stát majlant. Jen bych to udělal silnější? Fachy silný jen centimetr je zoufale málo.

cafis*
hodnocení

0x

Zkus OBI, baumax, tam by ti to mohli uříznout.

Super, hyper markety jsou sice nejpohodlnější, ale nejdražší. *hej*

cafis*

No a já si za to pohodlí občas rád připlatím;)

nemoo
hodnocení

Dobře děkuji a jaké ty desky vlastně shánět? Nedávají se přeci lepené ne?

Děkuji

Klasickou dřevěnnou spárovku. Dávají se lepené. Ono to ani jinak nejde.

Když vyřízneš z prkna prostředek a to prostě musíš, neb jinak se to bude ohýbat a kroutit, musel by jsi mít prkno široký nejméně metr dvacet, spíš více. Za více než třicet let, co se kolem truhlařiny motám, jsem takový prkno neviděl.

nemoo
hodnocení

To jsem nevěděl, děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]