Nejste přihlášen/a.
Jak se opravuje roh? Koupila jsem si "roh" plastový, s perlinkou, a přemýšlím, jaký je správný postup. Na rohu je omítka cca 2 cm, tedy nyní opadaná, chtěla bych opravit omítku a zpevnit koupeným rohem.
Plastový roh s perlinkou je určen na rohování fasádních zateplovacích systému na zpevnění stěrky lepidla!
Ve vašem přípdě byste musela na šířku perlinky (cca10cm) oškrabat štuk až na jádro,přestěrkovat lepidlem do do nejž se zatlači profil (roh s perlinkou) a případně se ještě přidá lepidlo /perlinka musí být v lepidlu a přetažená opět lepidlem) ,druhý či třetí den přebrousit a přeštukovat. Nejsem si jistý že by stejný účel spnil identiký postup ale s tím,že by se onen profil použil do štuku či jádrové omítky na to jsou jiné ,pozinkové rohové profily! Osobně jsem rekonstrukci jádra v paneláku z ytongů , použil plastový finální roh (viz obr) který jsem nalepil na roh akrylovým tmelem.I když toto běžně provádím v práci ale doma jsem byl lenivý se s tím babrat
Ano napenetrovat ale jen vodoualepsoň klasickou omítku (starou - původní soudržnou) případně zdivo z pálených cihel (CP,CDM, Porotherm,Heluz...)pokud je to z plynosilikátové nebo z novějších ytongů,hebelů... pak penetrace ANO.Na lepidlo někdo tvrdí že nemusí být,někdo že musí-osobně toto nevím a proto v tomto penetruji byť v jiných případech jsem spíše odpůcrem penetrace!
A ještě takhle! Pokud toto zvládnete tak před Vámi smekám!Pže mimo jiné, máme kolegu (nyní v PN a počítáme že mu nebude obnovena smlouva-vzpůsobil si vážný úraz-tříštivá zlomenina lopatky a přesto aby nebyl v pr... tak mu šéfové napsali příčinu ne jako porušení BO ale jako neštastnou událost) který přesto že je vyučen zedník,kvalitou se vyrovnal dvěma učedníkům druhákům ,kteří u nás také občas pracují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.