Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava rohu zdi

Od: aknelka® odpovědí: 6 změna:

Jak se opravuje roh? Koupila jsem si "roh" plastový, s perlinkou, a přemýšlím, jaký je správný postup. Na rohu je omítka cca 2 cm, tedy nyní opadaná, chtěla bych opravit omítku a zpevnit koupeným rohem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zednickými háčky si přitlučeš rovnou lať z jedné strany. Srovnáš podle závaží nebo vodováhy. Naházíš na hrubo. Po zavadnutí přibiješ lať z druhé strany a doházíš druhý bok. Do hotového si na pár hřebíčků přiděláš výztuhu rohu, přetáhneš štukem a rozfilcuješ. Popsat to lip je těžké. Není to složitá práce ale chce to jednou někde vidět než to zkusíš sama. Koukni na youtube, tam bývají návody na ledasco. mimochodem - roh s perlinkou je spíš na venkovní zateplovací systémy. Dovnitř se používají spíš rohy plechové. Jsou levnější a úplně stačí. Vracet to do krámu ale nemusíš ani plastovým nic nezkazíš.
doplněno 07.10.16 10:55: Tleskám ti co by šikovné ženě. S maltou a lžící si nerad začíná i leckterý jinak šikovný chlap.
hodnocení

Děkuju, omítku už zvládám, šlo mi o ten plastový roh a aby taky nebyl vidět. Jenom na pár hřebíčků se mi to ale nezdá...? Zakrýt štukem, ano. No a pravda je, že jsem to zatím nikde neviděla :)

hodnocení

0x

Plastový roh s perlinkou je určen na rohování fasádních zateplovacích systému na zpevnění stěrky lepidla!

Ve vašem přípdě byste musela na šířku perlinky (cca10cm) oškrabat štuk až na jádro,přestěrkovat lepidlem do do nejž se zatlači profil (roh s perlinkou) a případně se ještě přidá lepidlo /perlinka musí být v lepidlu a přetažená opět lepidlem) ,druhý či třetí den přebrousit a přeštukovat. Nejsem si jistý že by stejný účel spnil identiký postup ale s tím,že by se onen profil použil do štuku či jádrové omítky na to jsou jiné ,pozinkové rohové profily! Osobně jsem rekonstrukci jádra v paneláku z ytongů , použil plastový finální roh (viz obr) který jsem nalepil na roh akrylovým tmelem.I když toto běžně provádím v práci ale doma jsem byl lenivý se s tím babrat

Oprava rohu zdi
hodnocení

Asi taky předtím napenetrovat tu část omítky, kam přijde perlinka?

Ano napenetrovat ale jen vodoualepsoň klasickou omítku (starou - původní soudržnou) případně zdivo z pálených cihel (CP,CDM, Porotherm,Heluz...)pokud je to z plynosilikátové nebo z novějších ytongů,hebelů... pak penetrace ANO.Na lepidlo někdo tvrdí že nemusí být,někdo že musí-osobně toto nevím a proto v tomto penetruji byť v jiných případech jsem spíše odpůcrem penetrace!

doplněno 07.10.16 17:22:

A ještě takhle! Pokud toto zvládnete tak před Vámi smekám!Pže mimo jiné, máme kolegu (nyní v PN a počítáme že mu nebude obnovena smlouva-vzpůsobil si vážný úraz-tříštivá zlomenina lopatky a přesto aby nebyl v pr... tak mu šéfové napsali příčinu ne jako porušení BO ale jako neštastnou událost) který přesto že je vyučen zedník,kvalitou se vyrovnal dvěma učedníkům druhákům ,kteří u nás také občas pracují.

hodnocení

0x

Opravuje se, podle toho, jakou zátěž roh dostává.

Někdy musí být roh omítkový

nonstopstavebniny.cz/...

jindy stačí jen hliníkový

google.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]