Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přímotop s tělesem

Od: magdon® odpovědí: 13 změna:

Potřebuji nový elektrický přímotop kolem 2 kW (závěsný na stěnu). Chci ale takový, který má poctivé topné těleso, nikoliv jen volně natažený, nasmyčkovaný odporový drát v prostoru. Nemáte někdo nějaký typ? Na Internetu je sice přímotopů hromada, ale nikde u nich není uvedeno, jak vypadají uvnitř. Případně bych uvítal typ na "kamenou" prodejnu, kde bych se mohl o vnitřnostech přímotopu přesvědčit osobně..

Dík.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Třeba toto AEG WKL 2003 U, nebo i 3kW WKL 3003 U

- plynule nastavitelná teplota
v rozsahu od 6 do 30°C
- vysoce trvanlivá tyčová topná tělesa s lamelami pro lepší předávání tepelné energie do okolí

elny.cz/...

doplněno 04.10.16 14:17:

A tady alespoň pro názornost - je to sice s koncovkou "S", WKL 2003 S, ale přesto alespoň něco (tato topná tělěsa montujeme do elektrických rozvoden pro temperování...dlouhodobě odzkoušeno)

timesib-nsk.ru/...

doplněno 04.10.16 14:21:

Tak vypadá topné těleso elny.cz/... topná tyč, vámi požadovaná, a obklopena lamelami pro zvětšení topné plochy...

zakus*
hodnocení

0x

AEG nebo Ecoflex. Osvědčení výrobci

hodnocení

Nonek - Dík, to bude ono. Už jsem to objednal. *palec*

tomas11*

Vylepšuješ topení na zimu do Jeepa?*smich*

doplněno 05.10.16 11:10:

Taky mi netopí ,tak proto z jiných webů vím že jej taky vlastníš;)

hodnocení

Jasně, zima má být tuhá a ten 2,5 TD moc netopí. Ještě ale musím sehnat větší alternátor ;).

dota*
hodnocení

0x

Otázka ze zvědavosti. Jaký je rozdíl mezi tím, jestli je tam jen nasmyčkovaný odporový drát a nebo topné těleso?

hodnocení

Nemám rád holé, nijak neizolované, do červena rozžhavené vodiče pod napětím, které visí volně v prostoru plechové bedny, na které přímo padá prach a na které se dá při troše snahy i sáhnout. Topné těleso má větší vyzařovací plochu, navíc je opatřené hliníkovými žebry, které tuto plochu ještě velmi podstatně zvětšují. Má mnohem větší účinost, takže nemusí být tak horké. Jeho životnost je tak větší.

dota*
05.10.16 15:31

Díky

hodnocení

0x

hledejte starší kus teplomet ETA na bazarech - toto byl a stále je nejlepší teplomet, jaký se kdy dělal... např. starší inzerce detsky-bazar.megainzerce./...

já koupil "nové"ve výprodeji 2 ks po 350,-kč

Kupoval jsem nejprve ty "novinky"- po 700,-/ks jsem přešel na dražší - až jsem zreklamoval i ty kousky za 1800,-. Všechny se buď spálí nebo nějak deformují, případně stejně netopí... Tento ETA kousek se rozpálí hned, je super! a když jsem ho zapomněl vypnout, vydržel topit bez potíží 15 hodin v kuse - a stále slouží!

doplněno 05.10.16 15:39:

aha, tak nic - když je to do jeeepa, tak to asi musím číst nejprve komplet pokec :) - sorry

doplněno 05.10.16 18:22:

nebo vás dožene ta známá, protože bude zima jí :)

Jinak kdybyste ještě někdy hledal něco jako přímotop na topení v domě-bytě, pak se mi líbí tady toto - primotopy.eu/... - prý je to velmi příjemné topení podle jedné mé známé...

hodnocení

jmlc - Ne, není to do Jeepa, to si jen kolega Jeepař zažertoval *smich*.

To, na co mi posíláte odkaz je teplomet na přitápění v koupelně s příkonem 600W. Jenže já nepotřebuju přitápět, já potřebuju přímotop jako hlavní (a jediné) topení v místnosti přes 20 m2, s regulací teploty termostatem, s příkonem zhruba 3,5x větším. Nepoběží jen 15 hodin v kuse, ale v extrémním případě musí vydržet hřát 24 hodin denně, 6 měsíců v roce. To se samozřejmě projeví i na mnohonásobně vyšší ceně.

Ten "Váš" teplomet mám v koupelně 15 let (a to už tam byl předtím kdoví jak dlouho) a je stále fuhkční (před 5 lety jsem měnil vypínač). Není špatný, ale pro můj účel je nevhodný.

Jana222 - Tak jsem to právě přinesl domů a zatím jsem to ještě ani nerozbalil. Montovat to budu jedné známé, ale kdy se k tomu dostanu netuším, odkládám to už od jara, kdy jí jeden takový přímotop dosloužil. Možná mě k tomu dožene zima :-D.

hodnocení

O těch panelech vím, ale osobní zkušenost nemám. Názory na ně se dost liší. Ovšem jejich cena je už výrazně někde jinde.

hodnocení

0x

Dobrý večer.Prosím je model AEG WKL 2003 U pouze pro montáž na stěnu nebo má i kolečka pro volné postavení? Na některých shopech jsou fota a popis jen jako závěsná a někde i s kolečky.Děkuji.

Když Magdon pak napíše jak je spokojen budu ráda.

AEG WKL 2003 U je pouze na stěnu, s koncovkou F je možno upevnit na stěnu nebo po montáži koleček používat jako mobilní...vyrábí se o výkonech 0,75 až 2,5kW; je to podle číselného označení; podívejte na dokument PDF v tomto odkazu svitidla-osvetleni-elektr/...

doplněno 05.10.16 21:16:

Na tomto odkazu po zvětšení jsou vidět i nějaké detaily market.yandex.ru/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]