Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krycí lišta schodů

Od: macek71® odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,potreboval bych poradit ohledně listy schodů.Hledam z čeho vyrobit lištu,viz obrázek ,co je kolem stěny.Nemůžu nic najít.Dekuji
Krycí lišta schodů
Krycí lišta schodů #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

5ešil bych to obráceně.Schodnice bych zkrátil a osadil celé prkénko jako okrajnici.Spáru zaspároval barevným silikonem.

JABRAKA

toje prkenko na zdi a schodnice je jen dosazená,muže to pracovat,nic nepraská,takto jsem to ted řešil u známých jen obkladem na zed imitace dřeva,setře schody,nezašpiní zed,

hodnocení

No , právě,že už mám Schody nalepené

hodnocení

0x

Běžně se to dělá z toho samýho, co jsou schody. Prkénka silná podle potřeby, nebo podle toho jaký je materiál. Něco mezi 10 až 15 mm. Když to má k něčemu vypadat, je to trochu piplačka a slepovat to k sobě, aby se nic nemuselo vyřezávat, neb to je strašná práce s nejistým výsledkem. Na zeď to nelepíš silikonem a je hotovo.

Ale dělal bych to trochu širší než je na obrázku.

Schody jsi si dělal sám a nebo jsou dělaný na zakázku?

hodnocení

0x

Nevím, ale jako hospodyňka bych volila to obložení kapičku vyšší. Mokrý, vlhký hadr velice snadno o zeď zavadí a zašpiní ji. Totéž platí i v podhledu, tedy na začátku každého stupně.

hodnocení

Schody jsem dělal sám " natřený" osmo hnědý . Asi to udělám z nějaké listy . Bude to asi super piplacka , ale zima je dlouhá *smich* Dnes jsem se díval na takové ty papírové listy kolem plovoucí v dekorace dřeva. Tak nevim

Tak piplačka to je, ale dá se to. Jsou podstatně horší piplačky.

Lišta, co se dává kolem plovoučky se nehodí, neuděláš nijak smysluplně ten zoubek dolů, na sílu stupně.

Uděláš si lištu dlouhou, jak je stupeň široký + přesah vepředu + klidně ještě něco navíc, to se pak uřízne. Lepší trochu uříznout, než to lepit všechno napřesno. A pak tam přilepíš jen takovej malej kousek vepředu, po uschnutí to seřízneš, ať jsou všechny přední přesahy stejný a je vlastně hotovo. Nalakovat a můžeš to přilepit.

Vytvořil jsem malý, sice trochu neumělý obrázek, ale snad alespoň trochu srozumitelný.

Krycí lišta schodů #3
hodnocení

Děkuji, asi to tak udělám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]