Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střešní krytina

Od: sabinass odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím, může někdo poradit, co je dobré dát jako střešní krytinu na menší plochu.. Někdo radí tašky jiný zase plech...osobně bychom chtěli tašky, ale potřebovali bychom tip, kde nakoupit levně a kvalitně, Praha, Praha - východ..děkuji za radu..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Otázka co pro vás znamená "menší plocha" a ""levně"...
sabinass
hodnocení

Zapomněla jsem napsat, je to tak 50 m2..byla mi udělána nabídka cca 65 000,- na tašky, což se mi zdá hodně dost...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mezi střešní taškou a plechem je značný rozdíl ve váze a tak nejdříve je třeba znát nosnost krovu, resp. vycházet z původní krytiny. Klidně se může stát, že si koupíte levně tašky a před jejich použitím budete draze zpevňovat a předělávat krov. Zdravím!

hodnocení

0x

Pokud máte prkna na podbití, tak jsou levné šablony z pískované asfaltové lepenky, které se na to podbití přitlučou. Pokud prkna nemáte, tak prodávají plechové šablony, které se přitloukají na střešní latě.

hodnocení

0x

Asfaltové šablony ( šindele ) nejhorší volba. Vím o čem mluvím.

V červenci nám dělali novou střechu (sedlovou) na domě o půdozrysu 10,5m x 11m. Pálená tašlka Brněnka, enboga červená. Cena krytiny včetně položení 60 tisíc Kč. Samozřejmě do toho není započítáno výměna latí, položení folie, odvoz suti, plechování okolo komína a ostatní plechařina.

Když koupíte Brněnku v DEK stavebninách, tak je aktuální cena 22,61 Kč za kus včetně DPH. Při spotřebě 14,4 ks na m2 mně vychází cena krytiny na 50m2 zaokrouhleno 16 500 Kč bez práce položení. Nevím ovšem na jakou krytinu vám byla učiněna nabídka a jestli je v té částce nějaká práce.

hodnocení

0x

Sabinass,

je důležité, zdali jen materiál nebo i s prací..

Abych nedělal reklamu jednomu výrobku, zkuste kouknout po webu na cenu betonových tašek, které jsou nejlevnější, cena se pohybuje od 12,50 + DPH.

Jaké mají ceny ve Vašem okolí si musíte zjistit poptávkou po emailu v okolních stavebninách.

jabraka*
hodnocení

0x

Tašky jsou v ceně tašek,připočítají se střešní latě,což je pár korun.Pod plechovou krytinu i pod šindel je nutné střechu přikrýt celoplošně.Tedy prkna,OSB desky,překližka.

JABRAKA

asd1
hodnocení

0x

1. tašky jdou jen na krov který je unese. Levně - nejlevnější prakticky za odvoz je vybrat dobré tašky z rekonstrukce střechy. Špatných je např. 20% (proto se mění krytina) a zbytek vydrží dalších 50 let. Viděl jsem vyhazovat kvalitní glazované tašky kde na velké střeše jich jen pár bylo vypadlých, krov v pořádku a měnili celou krytinu za beton, místo toho aby chybějící doplnili.

Pokud je slabý krov tak šablony, falcovaný plech, taškový plech...

asd,

proč udělali takovou chybu?

...místo toho aby chybějící doplnili

asd1

Naprosto nesmyslně vyhozené peníze. Koupit pár glaz. tašek by vyšlo na zlomek ceny beton., nehledě na to že kvalitní glaz. vydrží bez probému 100 let...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]