Nejste přihlášen/a.
Plyn je nejlepší pro vaření. To je důvod, proč se stále používá v profi kuchyních. Na druhou stranu dneska se už zas tolik nevyvařuje a jeho hlavní nevýhodou je to, že špiní/mastí vše okolo. Což je pro byt dost negativum.
Plyn zrušit můžete, ale většinou je problém v tom, že byty s plynem nedisponují 3fázovým připojením, které se u varných desek používá. Takže pak to vyžaduje i investici do předělání jističe a natažení nového vedení k desce. Investice je to za cca 10tis.
Existují i varné desky na 230V, ale tam je problém se slabším výkonem.
Totéž jsem udělala při kompletní rekonstrukci bytu. Plynárny si plynoměr odpojí a zaslepí přívod v šachtě. Už nikdy nechci drhnout litinové mřížky po vaření na plynu. Možná? vyšší cena vaření na indukci mi tisíckrát vyváží čistotu varné desky a taky nádobí.
Saletko.Plynové hořáky musí být správně seřízeny,aby nenechávaly nějaké splodiny na sporáku a nádobí.Ale jedno je jisté.Plyn má poměrně vysokou teplotu plamene a to se musí projevit na degradaci potravin při vaření.Elektrická plotýnka,zejména indukční,má regulovatelnou teplotu a proto méně likviduje užitečné látky (vitaminy)v potravinách.Vaření je šetrnější,i když trochu pomalejší.
JABRAKA
Nechali jsme odpojit hned při koupi bytu.Plynárny si to zaplombují a po dvou letech se jen koukli revizáci na ventil,což bylo dobře,zjistili,že jim to nějak uniká.Dali nový ventil a máme klid.
Cenový rozdíl těžko posoudím,ale vaříme na elektrice,ale plotýnky nejedou pořád.Naučila jsem se vyžívat toho,že dlouho vydrží horké,takže(na rozdíl od chlapa)vím kdy už vypnout... finančně nás to nezatížilo.
Souhlasím jak už tady zaznělo,že je důležitá elektroinstalace.My jí nechali původní,jsme nenároční a i když ráda peču,vařím,(myslím,že dobře a rychle)tak nikdy nejedou všechny plotýnky naráz a k tomu mixér,remoska...umím si to zorganizovat,nijak mě to neomezuje.
Záleží jakým stylem pracujete v kuchyni a podle svých potřeb si vybrat.
Jestli jsem to dobře pochopil, takže každý panelový byt je připojen k elektrice přes 16A jistič? Je možné tento jistič zvýšit? Samotný byt je rozdělen do více okruhů?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.