Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění části domu

Od: adamvodenka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. :)

Chtěl jsem se zeptat, jestli by bylo moné, "odseknout" část domu včetně střechy. Zde je foto, jak to myslím. A jak by to bylo finančně?

Odstranění části domu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nad 70tis

vechno jde. jen si to v praxi nedokáu představit. můj názor: hodně komplikovaná a drahá záleitost.

hodnocení

0x

Kolik by to stálo, nedokázu říct - ale u nás v obci přesně toto uz několik lidí udělalo.

tomas11*

Sice neporadím ale ze zvědavosti - proč to dělají? Dík předem.

To by mě taky zajímalo? Proč si za těžký peníze zbourat půlku baráku?

Zatím jsem u nás a ani v širokém okolí nic takovýho neviděl. Ale, že hodně lidí přistavuje, to vidím dost často.

Mě by to také zajímalo, protože prostě kus domu ubourali, chybějící zeď a štít střechy dostavěli - a na tom to skončilo. Jenom si zmenšili barák a nic dalšího tam nestavěli (celkově znám asi 3 tyto případy).

mcfight
hodnocení

0x

A nemohl by nám, prosím pěkně, autor dotazu ozřejmit, nač něco takového potřebuje provést?

hodnocení

0x

Jde to a není to ani tak složité. Anketa o cené vám nic neřekne, odvíjí se od vašich možností. Pokud budete recyklovat můžete spoustu materiálu znovu použít, v případě, že budete rekonstruovat svépomocí. Rozpočet vám vyjde z projektu který budete potřebovat a záleží na vás, kolik práce zaplatíte nebo si provedete sám.

figurek*
hodnocení

0x

Vidím docela solidní venkovský domek. Je sice trochu zašlý, ale střecha se zdá být po generální opravě. Stačilo by vyměnit okna a přidat zateplení a domek bude svítit jako nový. Proč ho chcete kus ubourat?

No ale k dotazu.

Jestli je pravá štítová zeď nosná, jako že asi je, pak ji raději neodsekávejte. Je myslím jasné proč. Protože by se vám začal propadat strop.

A ke střeše. Vložte sem fotku, na které budou vidět vaznice hlavně na tom místě, které chcete přerušit. Vaznice jsou ony podélné příčky, na kterých leží tašky. Ty nemůžete jen tak a kdekoliv přefiknout. Střecha by se vám začala bortit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]