Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytapění pomoci aku nádrže

Od: kikinka4050 odpovědí: 3 změna:

Chci zeptat jestli se vyplatí investice do top.systému.Mám plynový kotel Destila starý asi 20 let kterým netopím,potom mám kotel na tuhý paliva topím jenom dřevem, starý 4roky Buderus napojený na akumulační nádobu a bojler,ale mám špatnou zkušenost tímto top.systémem,protože to mám zapojený jenom manualně tak to nefunguje správně,protože mě to zapojoval starší technik a neměl stím moc zkušeností,těd chci to zapojit automatickou spínací jednotku ,ale náklady na tuto práci jsou asi 40 000 kč. Topenář mi řekl že investice do tohoto nového systému se určitě vyplatí.Jenomže nevím jestli se tato investice vyplatí,protože v roce 2022 dojde k výměně možná starých kotlů.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Otec měl spotřebu plynu na ohřev vody a topení za roční vyúčtování 65tis. Provedli jsme určité investice - okna, izolace, sem tam trubka,... roční vyúčtování padlo na 25tis. Investice se nám vyplatila - "vráceno" za 4 roky.

Jaké máte výdaje a možnosti vy? Neznáme - proto není možné říct, že se vám to vyplatí.

fero*
hodnocení

0x

Dobrý den ,z Vašeho dotazu není zřejmé co budete zapojovat na spínací jednotku a jak by to mělo pracovat,ale cena

40 tis. se mi zdá dosti vysoká.(Taková cena se může pohybovat od 5.tis.do 100.tis,podle toho co budete zapojovat

a automatizovat,to z Vašeho dotazu není jasné)Zkuste upřesnit Váš dotaz.

fero

vanad1*
hodnocení

0x

Že by se vám to nějak eztra vyplatilo se mi vůbec nezdá. Pokud topíte dřevem, v pohodě ohřejete topnou vodu na 80°C . Akumulační nádoba sice pojme nějakou energii, tu pak dodá zpět ale s nějakou tepelnou ztrátou. Zapojení si uděláte při minimální zručnosti i sám. Schémat zapojení je na netu mraky a vyhazovat 40000 za práci mi připadne jako pořádný úlet. Vyplatí se, ale ne vám !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]