Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám velký problém a věřím, že mi s ním pomůžete. Mám samorozmrazovací lednici Elektrolux, vše funguje výborně, odtokový kanálek udržuji průchodný, ALE - voda se hromadí z druhé strany lednice v odtokové misce a tuto misku bych ráda vyčistila, a nevím jak misku odejmout. Poraďte, prosím, děkuji.
Obvykle bývá plastová a u naší lednice má záklapky, ale patřičnou silou se podaří misku vytrhnout a zvednout. Alternativně jsme přes okraj misky hodili hadr a voda postupně vytekla na podlahu. Za normálních podmínek by se voda měla stačit odpařit. Pokud problém máte opakovaně, možná netěsní těsnění a dostává se dovnitř vlhký vzduch.
Jednou za rok, odtáhnu lednici a misku pouze vytřu, nebývá nijak špinavá, voda se krásně odpařuje.
Děkuji za radu, ale bohužel lednice je již po záruce a tak jsem manuál při stěhování vyhodila. To víte, zbavovala jsem se všeho nepotřebného a manuál k lednici mi přišel zbytečný, bohužel, teď to taky vidím jako chybu.
Tak si ten manuál najděte na netu. Napište značku lednice a když víte typ. Když nevíte, strejda Gůgl si ji najde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.