Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu s napařovačkou žehlit bez vody?

Od: zehleni odpovědí: 7 změna:

Ahoj mám novou žehličku a nevím jestli jí moho zapnout bez vody :) a mohu pak s napařovačkou žehlit bez vody? Nepočkodí se?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nepoškodí, ale musíte nastavit žehlení bez napařování. Bývají dvě kolečka, jedním nastavujete teplotu, druhým si vyberete bud slabé napařování, nebo silné napařování nebo bez napařování. ;)

hodnocení

1x

Pokud si přečtete manuál ,tak kupodivu zjistíte že můžete-ale po určitém nastavení žehličky!

zehleni
hodnocení

Bohužel manuál není v čestině :) ale děkuji :)

Nevím, ale pokud to není stará napařovačka výroby SSSR ,pak se na internetu jistě najde manuál v CZ nebo SK!

pb®
hodnocení

0x

Jak už bylo řečeno výše, po nastavení žehličky "bez napařování" to lze. Ale nenapadá mě důvod, proč to dělat, když s napařováním je to o tolik rychlejší a výsledek lepší.

pb jsou i takové situace, že výjimečně potřebujeme žehlit bez napařování, např. při použití nažehlovací záplaty,nebo jsem odstraňovala mastnou skvrnu z látky, tak že se na ni nakrouhá krejčovská křída a přes hedvábný papír přežehlíte, tím se mastnota odstraní.:)

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
asi taky záleží na tom, jakou žehličku máte.
Já mám Tefal s keramickou žehlící plochou (tuším že se to píše Ultragliss) a žehlím s ní jak s napařováním, tak bez napařování (už výše zmíněné nažehlovací záplaty např. na montérky). Bez napařování ji také používám na nalepování hran na lamino dílce (jako jsou na nábytku) a taky bez problémů a dokonce bez podkládání papírem, protože ta keramika vůbec nešpiní ani ty pásky (hrany), ale pak ani prádlo (ani bílé - testoval jsem to).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]