Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schéma pračky AEG Electrolux Lavamat 1246 EL

Od: josefd odpovědí: 5 změna:

Pračka přestala napouštět, tak jsem rozpojil a pročistil všechno co jsem dokázal, nakonec se rozběhla.

Rád bych ale někde sehnal k pračce SERVISNÍ MANUÁL (ne Návod, tam je vlastně jen postup praní...), nevíte jestli se to dá vůbec někde sehnat? Jde mi o to, abych příště nešťoural do pračky naslepo a věděl, kam sáhnout.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Parkrát ji rozebrat složit a máte servisní manuál při sobě i o půlnoci...
Takovéhle věci si lepší výrobci tají(Váš není vyjímka) čeho schéma vlastně chcete ..soustavy hadiček..?
Nakonec pokud schéma je, dostane se k němu jen autorizovaný servisman a to většinově ti záruční servisáci, civilisti maj smůlu...
josefd
hodnocení

Dík za rychlou reakci. Chtěl bych samozřejmě mechanický výkres, třeba i s postupy, jak hledat závadu, ale troufám si i využít elektrické schéma, pokud by šlo o ulomený kontakt apod.

Rychlá reakce..já tu chodím převážně v noci jinak není čas:D
Řekněme tak 10-20let zpět byste uspěl vetěinou tatramatky, schéma volně dostupné, minimum mechanismů, nesložité, všude stejné šrouby...
Dnes je vše dost naoko, křekhé plastý tenké gumy, neviditelné pojistky, schované temné západky...postupy jak hledat závadu, hm a co třeba zavolat mechanikovi a jakože by vám přes telefon rovnou opravil ne...?Z mého pohledu tihle lidé žijou v jiném světe a tak jak si to představujete to opravdu nefunguje, a nikdy fungovat nebude..neberto to jako urážku či narážku ale heslo všichni budou mít všechno a v bance bude samoobsluha mi to dost připomíná...netuším jak jste zručný, oni ještě takový lidi občas jsou, ale z 95% to tihle úžasní všechytrálkové opraví tak že to kompletně zeserou a diví se že to opravář neumí dát do kupy a žasnou, není to mířeno přímo na vás ale je to můj denní chleba, tihle brouci pytlíci,ferdové...
doplněno 31.08.09 14:20: Jak tak na to koukám tak tím textem trochu pořvávám tak se ..
josefd
hodnocení

No právě, bez servisního návodu jsem se pomalu bál i pračku položit nabok, abych se dostal k hadicím a přitom někde něco neulomil. Nebo naopak, abych se nedřel s odšroubováváním něčeho, co může klidně zůstat na místě...

josefd
hodnocení

Totiž - nejsem servisman, ale našel jsem na internetu servisní návod k mojí škodovce a hodně mi pomohl třeba při výměně vyhřívaného zrcátka, které mi u nás na sídlišti nějaký náklaďák nakřápnul. Myslím, že bych bez návodu možná i něco ulomil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]