Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Panelak - chybí omítka na zdi - co s tím?

Od: dawee* odpovědí: 20 změna:

Zdravim, rad bych se zeptal. Rekonstrujeme stary panelakovy byt. Na zdech byly stare tapety, ty jsem strhal. Pod tapetami je hola zed (panel). Rad bych se zeptal na co nejlepsi reseni (cena/vykon) co na zdi? Jedna se o 50m ctverecnich zdi. Puvodne jsem chtel dat nove tapety, ale to mi prijde blbe na ten panel. Dale jsem neco cetl o stuku a o sadrokartonu. Je pro me dulezita cena (max 10-20 tisic). Muzete prosim poradit co je nejvhodnejsi. A co se tyka ceny i s praci. Diky

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já si závody dávat nebudu, jedině že by se soutěžilo s řízkovou pochoutkou.

Pokud máte 20 000 Kč a chcete udělat 110 m2 povrchu, tak mi vychází 180Kč za metr. Nevidím v tom problém, to musí udělat každý řemeslník, pokud to umí. Neviděl jsem Vaše stěny, ale doporučil bych:

1x penetraci, dvě vrstvy štuku Salith MHF PII, Mě štukovali (halu) za 80 Kč metr!

arakain77*
hodnocení

1x

Já mám podobný postup jako p.Cukrář.Na panel penetraci a pak natáhnout štuk SOUDAL.Přesný název je ŠTUKOVÁ OMÍTKA.Je to už namíchaná malta v 30,l kýblech a spotřeba je 2,-3,kg na m2,při ceně cca 320.kč.Velmi jemná omítka na bázi akrylátu.Za tři a půl tissíce omítka,200 penetrace a při osmdesáti za metr práce jsme na 12,000 kč.Zedník by to měl udělat bez materiálu za 50,-60.kč za metr.A nebo předem domluvit cenu za dílo.

arakaine, usmívám se a ulehčím Vám psaní. Cukrář není moje příjmení, ale volací znak z vysílaček CB.

Moje příjmení je Zadrobílek. Klidně pište Milan.

arakain77*

vysílačku nevedu.Příště to napravím.

dawee*
hodnocení

pardon, jedna se o 43m * 2.5 strop = 108m2

jabraka*
hodnocení

0x

nejméně pracné a vzhledově dokonalé je na stěny nalepit tapetu PESTRUKTA-raufaser.Je to papírová tapeta,obsahuje drobné dřevěné třísky,imitující hrubší strukturu.Po nalepení a vyschnutí se dá natírat všemi druhy interiérových barev.Na stropy pro zakrytí všech spojů panelů je nejlevnější a vzhledově nejlepší použití PS obkladů s ozdobnými lištami.

JABRAKA

hodnocení

0x

ja bych zkusil zajít do hobby marketu a vymáčknout z nich něco na toto téma, co vám nabídnou. Výhodou je, že Vám přímo na místě mohou často ukázat, jak a co vypadá. Nedá se na ten panel natáhnout nový štuk (směs) . . . .?, která je v pytlích smísí se s vodou a zednickým náčiním se natáhne na zeď a pak zafilcuje. Je to pracnější, ale výsledek při zručném pracovníkovi je ok. Nad dobře udělané omítky resp. štuky není.(jen můj osobní názor) (tapety fuj fuj) :P

jabraka*

Ach jo,pesimisté nevymřeli.Proč hned fuj,fuj?Dáme si závod,ty budeš nahazovat a štukovat,já lepit tapetu.Za dva dny pozveme několik lidí kteří anonymně ohodnotí výsledek.A pokud k tomu přidáme cenu i s prací,jsem nabeton přesvědčen,že moje práce bude mít 100 % úspěch.Vím to totiž z praxe.Postup se štukováním se hodí do bytů,které jsou prázdné,a nikdo v nich nebydlí.Můj postup snese i koberce na podlaze.

JABRAKA

Panelak - chybí omítka na zdi - co s tím?

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den jeste doplnim jestli tam mate ty osklive prohlubne mezi panelama tak vyskrabnout napemetrovat vymaznot sterkou nebo lepidlem perlinku pres to a vysterkovat a pak natahovat stuk ja pouzivam od hasitu nevim jaky mate vy ale do bytu je 0.5 zrnitost a jak je tady uz psano metr stoji 8O kc bez materialu

dawee*
hodnocení

diky moc za rady. Mohl byste mi nekdo doporucit nejakeho zednika/malire (praha)? Diky. Jedna se o celkovou rekonstrukci bytu, takze v nem nic neni. Musim zaridit podlahu (vymena lina), zdi (penetrace, stuk, vymalovat), strop (vymalovat)

dik

arakain77*

V Praze zkuste kontaktovat fy.Tracon p.Poláka.Určitě se s ním dohodnete.

doplněno 02.09.09 16:51:

pan Polák má kontakty. Určitě vám někoho doporučí.Tel.603814753.Ne že vám to udělá.Já se omlouvám za nejasné info...Mohl bych i já.Jenže do Prahy to mám daleko.

dawee*
hodnocení

delaji i zdi?

"Plastová okna a a dveře, dřevěná eurookna, zimní zahrady, parapety. Žaluzie horizontální (na solární pohon), vertikální, bambusové, dřevěné, plisé. Záclonožaluze, rolety, římské rolety, japonské stěny, garnýže - dřevěné, hliníkové, plastové.Okenní fólie - protisluneční, matové, bezpečnostní. Markýzy - kazetové a ramenové výsuvné, venkovní markýzy. Sítě proti hmyzu - pevné, rolovací, posuvné a plisé. Stínění zimních zahrad. Garážová vrata a rolovací mříže. Lamelové shrnovací dveře, interiérové dveře. Venkovní žaluzie a venkovní rolety, rolety a žaluzie do střešních oken. Renovace fasád. Stínící technika zn. Velux, Podlahové krytiny - PVC a zátěžové koberce, kokosové rohože"

arakain77*

máte v Praze ještě někdo zájem o rekonstrukce? arakain77@email.cz tel.7784559065.Dohodli jsme se s kolegy, že za vámi přijedem.

doplněno 09.09.09 16:39:

tel.číslo je774559065

bambi*

TO se s kolegy nabizite ze by ste dorazili do Praglu a nathali treba stuk a omitky v byte? Pokud ano tak to bych docela bral a hlasil se do pradi ( dohromady to dela 196 m2 zdi a 73 m2 stropu ). Potrebuju to ale docela urgentne. Jinak muj mail je mamuller1@yahoo.com icq: 279993709 a tel 721 541 602

bambi*

Mate kontakt na fy Tracon? Nejak ho nemuzu nikde na netu najit

bambi*

Joo tak sikovneho zednika bych potreboval taky, potrebuju natahnou omitku v celem byte asi stejne jako vy. Muzu ale rict ze zatim vssechny firmy ktere jsem kontaktoval tak maji cas az v zime nekdy od listopadu a ja to potrebuju co nejdriv tak do dvou tydnu :(

karelstanek*
hodnocení

0x

nahodit štuk (třeba keraštuk, ten je už hotový)

janhanko
hodnocení

0x

Vážený pane, možná, že to čtu už po vyřešení problému, ale přes to Vám píši. Tapety se v panelácích lepily na holý panel-povrch panelu. Když sundáte tapety, měl by jste zbroutit případné výčnělky na panelu, natřít celou plochu panelu stavební chemií, t.j. běžně prodávaném SOKRAT a to v předepsaném poměru na láhvi. Po té zakoupit nejlépe KERAŠTUK vnitřní, a natahovat na zdi gleťákem-kovové hladítko a pak do filcovým, nebo molitanovým hladítkem tzv.zapusovat, t.j. za pomoci namáčení hladítka do vody ve vědru to zatočit tak, aby nezůstávaly výčnělky. Dá se použít i obyčejný vápenný štuk, ale ten se nanáší ve věší vrstvě, t.j. cca 2-3 mm, jinak by jste to nezahladil. Jsou ale větší ztráty, takže se vyplatí koupit KERAŠTUK ve vědru. Zkuste nejdříve jednu menší místnost a když tomu tzv.vychytáte blechy, můžete pokračovat v další místnosti. Jistě vybouráte i umakartové bytové jádro a tam se dají po popsaných úpravách a to obroušení nerovností i lepit flexibilním lepidlem obklady. To jsem už mimo tématu.

Pokud to ještě nemáte, pusťte se do toho. Máte-li to někde v Praze, jsem ochoten poradit podle možností i osobně. Zdravím H.

jabraka*
hodnocení

0x

Vážení,jste pořád tak starožitní?Ty tapety se nevoní?Teď jsem dodělal svuj obývák a panelák zajásal.

Tak ještě fotičku a ukažte to manželkám!Obývák 20 m2 i se stropem za 10 000 i s prací.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]