Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, význam by to mělo snad jen proti vzlínající vlhkosti. Zdravotní hledisko bych neřešil - stejně budete požívat uzené potraviny, což je už samo o sobě zdravotní riziko. Já bych měl obavu, že se ta asfaltová izolace (když to bude špatně uděláno) poškodí horkem z toho topeníště. Pokud bych ji tam dával, tak jen pod stěny udírny, ale ne pod topeniště. Zdravím!
Ne. Když už izolaci, pak pod základový beton. Pod topeniště nikdy. Klobásy by vám smrděly.
Radím : vyhněte se jakýmkoliv izolačním fóliím a jakýmkoliv moderním stavebním materiálům. Základ pod udírnu udělejte z betonu, na něj ze starých cihel a cementu postavte masivní topeniště, které překryjte další betonovou deskou. Do rohů této desky udělejte čtyři průduchy z kousků lešenářských trubek. Tyhle průduchy musí být v rohu, aby plameny nikdy nedosáhly do budky udírny a olej nekapal do ohně. Nad toto masivní topeniště postavte budku udírny. Ta už může být z cihel postavených na kantku. Pak už není co pokazit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.