Nejste přihlášen/a.
Nakupujete zde někdo prosím?
Jak tu funguje maloobchodní prodej pro zákazníky bez IČ, fírmy? Respektive jaké jsou ceny, podmínky výměny?
Pokud mám něco většího(dražšího), beru to přes instalatéra který od nich bere. Např. bojler mě od něj i s montáží vyšel o dost levněji než kybych si ho koupil sám někde po netu.
Pokud mám menší věci beru si to tam sám, tvarovky kg, trubky, izolace,atd. výjde to rozhodně levněji než to kupovat v hobbymarketech nebo běžných staveninách. Co se týče jednání,to záleží na lidech a konkretní pobočce, domluvím se na zboží které nemají skladem, objednají i s tím, že si to třeba nakonec nevezmu(chci to vidět a nemám kde bych si to osahal. To je třeba případ Ml. Bol. Jinak nejlepší je nějakej známej a brát to přes něj.
Ano, nakupuji tam, často.
Nikoliv za maloobchod, ale velkoobchod.
Ceny jsou úměrné množství zboží a Vaší výřečností a jednání o ceně. Výměna zboží je určitě možná.
Slevy pro registrované kupující jsou nějak reagulované? jak myslíte regulované a kým?
Např. u největšího velkoobchodu s hutním materiálem Ferona, jsou slevy závislé na roční hodnotě odebraného zboží, přičemž sleva je různá v různých produktových oblastech (spojovací materiál, neželezné kovy, tyčový materiál...), ale obecně nejvyšší slevy 20-30%.
Nevím, zdali je Ferona největší, ale neřeště slevy, ale konečnou cenu. kdo dělá tu základní cenu?
V oblasti TZB v případě velkých objednávek údajně slevy začínají na 50%, což u kondenzačních kotlů je pěkný rozdíl...
To já jsme už slyšel tolika pohádek o cenách...
Hezký víkend
Slevy pro registrované kupující jsou nějak reagulované?
Např. u největšího velkoobchodu s hutním materiálem Ferona, jsou slevy závislé na roční hodnotě odebraného zboží, přičemž sleva je různá v různých produktových oblastech (spojovací materiál, neželezné kovy, tyčový materiál...), ale obecně nejvyšší slevy 20-30%.
V oblasti TZB v případě velkých objednávek údajně slevy začínají na 50%, což u kondenzačních kotlů je pěkný rozdíl...
Děkuji vám oběma za příspěvky.
Ferona byl před pár lety největší tuzemský velkoobchod hutního materiálu - toť názory strojařů, ale i účetní fakta. Zda si prvenství drží, nevím. Regulací jsem myslel regulaci slev na základě účetní hodnoty odebraného zboží. Např. tabulka v příloze. Doporučenou cenu dělá většinou výrobce.
Za orientační slevy děkuji. S tou 50% slevou u kotle to nebyl můj výmysl, ale pouze výrok dvou topenářů - jeden mluvil o odběru kotlů pro firmu v desítkách kusů, druhý snad jen o 2ks - za jakých podmínek se k slevě dostal, neříkal.
No tak z reálného života a ne z toho virtuálního...ano?
Slevy jsou samozřejmě v rozsahu "od-do" a jejich výše záleží na mnoha faktorech.
Jistě, slevy mohou u NĚKTERÝCH materiálů dosahovat až 60% (typicky PVC KG potrubí, PP HT potrubí atd).
Tyto slevy však zdaleka nedostane každý instalatér "Franta z garáže", ale větší odběratelé s velkými obraty.
Průměrná sleva na ostatní výrobky potom může být znatelně nižší, dokonce třeba jen 5-10% (typicky složité instalační celky, přečerpávací jímky, některé typy čistíren odpadních vod).
Na většinu materiálu je reálná sleva cca 20-30%.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.