Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejspíše odešel akumulátor do Aku Parkside

Od: frantavasil odpovědí: 5 změna:

Zdravím, již 4 roky vlastním Aku Parkside, konkrétně PABS 18-Li B2. Bohužel jsem dnes zjistil, že po zvýšené zátěži akučka vypne. Na volnoběh se protáčí, ale jakmile chci zašroubovat vrut, tak vypíná. Nesetkal se někdo s tím? Mám podezření na akumulátor. Nesháněl někdo náhradní? Bylo mi řečeno, že se celkově špatně shání náhradní díly na Parkside, ale zkusím štěstí zde, třeba to již někdo řešil. Jsem s ní spokojený a kupovat novou kvuli vadnému akumulátoru se mi moc nechce. Díky za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maara*
hodnocení

3x

Životnost Lithium iontových akumulátorů v AKU nářadí jsou obvykle právě ty 3-4 roky. Po této době již ztratí svoji kapacitu a po nabití už prostě nemají sílu a jsou velmi rychle vybité.

Aku nářadí v obchodní síti Lidl s názvem Parkside zastřešuje obvykle výrobce Bosch, zkuste kouknout zdali nějaká baterie z řady Bosch hobby nepasuje na vaši vrtačku. Vzhledem k tomu, že se obvykle vyrobí jedna série daného nářadí Parkside, tak je téměř nemožné sehnat nějaký náhradní kryt apod, zkrátka protože ho nikdo nedělá. Stejně je to i v případě reklamace, nový kus nedostanete, prostě vám vrátí peníze, protože se opět už ta vrtačka nedělá.

Vzhledem k ceně tohoto nářadí se většinou renovace baterie nevyplatí.

mirekvonzlin
hodnocení

1x

Nejsem prodejcem a ani jejich marketingovým pracovníkem, to na úvod. Ale nějak se mi s tím vercajkem dělá fajn, tak jsem si dokupoval druhé baterie k mašinkám co mám. Koukněte na www.kompernass.com, posílají a mám pozitivní zkušenost i s jednou briskně vyřízenou reklamací, kdy se stalo, že nabíječka "neviděla" baterku.

isteron
hodnocení

0x

u akumulátorového náradia je výdrž akumulátorov najväčší problém. Pokiaľ som bol spokojný s vrtačkou a vypadol akum. tak som si kúpil externý, napojil ho na vrtačku. Originál náhradené aku sú do sť drahé.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
mám od Parkside poměrně dost věcí (takže se nedivím spokojenosti), ale nic aku.
Nicméně sháněl jsem se po informacích ohledně repasí akumulátorů do strojků všeobecně (mám aku vrtačku/šroubovák od Narexu z r. 1999 a stále mám původní aku, takže čekám, že brzy odejde a novou kupovat nehodlám - tahle stála 3.000,-kč už tenkrát). V jedné firmě jsem narazil na člověka, který mi potvrdil, že nechávali dělat repasi aku pro vrtačku/šroubovák Metabo a ten tvrdil, že repasovaný aku byl ještě lepší než původní originál. Osobně bych se repase tedy nebál, otázka je, zda jste ochotný dát za repasi skoro stejné peníze jako za celý nový strojek (ve vašem případě).

hodnocení

0x

Zkuste repasi aku. Mám velmi dobrou zkušenost, necháváme si repasovat aku do veškerého ručního nářadí. Vyjde to podstatně levněji než originální akupack a používají lepší články - ty origo jsou nějaké noname, při repasi používají často Panasonic s vyšší kapacitou.

shop.battex.cz/...

fulgurbattman.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma parkside
Otázky na téma parkside náhradní díly
Otázky na téma parkside výrobce

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]