Nejste přihlášen/a.
Příbuzný má problém, vyměnil kotel H 424 za modernější H 424 V svépomocí a jelikož došlo ke změně za jiný je zapotřebí revize komínu a kotle, dle zákona č. 34/2016 Sb., kominický mistr požaduje zprávu od odborné firmy která měla provést výměnu kotle, jinak revizi nemůže napsat. Má někdo zkušenost, jak toto příp. bez podvodu, neb švindlu vyřešit, občas jsou různé přílepky k zákonům navržené lobisty a spol, rovněž na vážené poslance neplatí zákonník práce, tudíž mohou v pracovní době používat různé povzbudivé prostředky a poté ještě zákony doplňovat. Jinak toto moc nesleduji poněvadž topím elektřinou a tím sponzoruji soláristi, kdežto můj příbuzný uhlobarony.
Já pochopila, že bez potvrzení o zapojení nedostane ani revizi kotle, tak teď jsem trochu zmatená. Pokud nezval revizáka na kotel, tak bych určitě řešila první toto.
Kdo se moc ptá, moc se dozví V těch kotlích nejsou takové rozdíly, aby to mělo vliv na komín, takže komín jste asi nerekonstruovali, že? Revize se provádí jen u nových nebo rekonstruovaných komínů. U stávajících komínů se provádí kontrolní prohlídka a případné vyčištění komínu. Obojí však není pro prostého občana povinné. V zákoně se dokonce píše, že čištění kouřovodů a komína si může občan provést svépomocí. Velkoprůřezové komíny pak nepotřebují vůbec čistit, mají samočistící schopnost, nánosy sazí a popílku se odlupují ze stěn a padají na půdu komína, kde se čas od času vyberou.
Nedělal bych si s ničím starost, jen bych v případě výkonu kotle nad 10 kW (podle továrního štítku) pozval nějakého technika od výrobce kotle, aby mi provedl pro obecní úřad tu revizi kotle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.