Nejste přihlášen/a.
Vyměnil jsem na střeše 3 šablony a tři nástřešáky, měl jsem v úmyslu je odevzdat do sběrného dvora, tam mi pracovník sdělil, neberu ani nevím kde se dají odevzdat možná si budete muset zavolat do Bruselu. Má někdo zkušenost jak v tomto případě postupovat.
Dostal jsem odbornou odpověď od státního úředníka, zabalit do igelitu a zavolat speciální firmu, tak jsem nadmíru spokojen
Místní sběrna asbest nebere, ale v nedalekém městě 3 km ano po příjezdu mi pracovník pravil, ano berem ale jenom pokud zde ve městě máte trvalé bydliště a oprávnění zde odevzdávat odpad, jelikož nemám vytáhl jsem padesátku s dodatkem tady máte na mini svačimu, nějak to tam vhoďte, obsluha pravila, pane za jakékoliv porušení zákona mohu být bez zaměstnání, podívejte jedna kamera u závory, čtyři ve dvoře, jedině zkuste požádat na MÚ o výjimku. Tak jsem zpropitné dále nezvyšoval poněvadž nemám zájem o případně dalšího nezaměstnaného. Mám souseda Roma velmi slušného, řádný pracant, slušné tři děti i chalupa, tak v diskuzi říkám jak by to řešil pravil, - prý vzal bych pečenú husu, zaplatil kolek a zkusil požádat o výjimku. Ale já jsem v naději zavolal do speciální firmy na sběr nebezpečného odpadu vzdálené 18 km, dostal jsem odpověď, odvoz ve speciálním kontejneru a likvidace 2000 Kč, pokud jej dovezete sem o 300 Kč levněji. Zatím počkám do výplaty, zabalil jsem asbest do igelitu, uložil na zahradě a přikryl deklem, abych případně neškodil životnímu prostředí.
Nikde ho NEVYBÍRAJÍ! M?usí se královsky zapaltit!
Udělat jak píše Jabraka!Pkd možno bez druhých "očí"
Asi jste Doktore dělal u lepší firmy? (STS Chvojkovice-Brod) Neznám firmu kde by to vybírali z důvodu že je nebezpečný odpad zadarmo!
Čecháčku-pak sem napište tu částku co si za to firma naúčtuje.Nebojím se říci,že to není dobročinná organizace a že něco zaplatíte!
Dobrý den, tak, radu jste na úřadě dostal a máte po starosti (když si zajistíte onu odbornou firmu). Jinak, běžný občan by to prohnal přes popelnici a občan "ekologický" by to do té popelnice umístil v igelitu. Další možnost je onu igelitku s tímto obsahem "zapomenout" před Sběrným dvorem a ono to najednou půjde. No, naštěstí nejde o čistý azbest a nikdo ten eternit zřejmě očuchávat nebude, aby se mu nebezpečná vlákna dostala do plic. Zdravím!
máme na bytovce střechu z těchto šablon, cca 350 m2, tak to jsem zvědavá, až ji budeme příští rok měnit
Nedávno jsem viděla souseda, který z těchto šablon měl okraje záhonků, jak sedí u hromádky šablon a pečlivě je drtí na malé kousky, aby je vyhodil do popelnice. To myslím bude přesně ten způsob, kdy azbestová šablona nejvíc škodí - když člověk nadýchá ten prach...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.