Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odběr asbest šablon

Od: cechacek* odpovědí: 9 změna:

Vyměnil jsem na střeše 3 šablony a tři nástřešáky, měl jsem v úmyslu je odevzdat do sběrného dvora, tam mi pracovník sdělil, neberu ani nevím kde se dají odevzdat možná si budete muset zavolat do Bruselu. Má někdo zkušenost jak v tomto případě postupovat.

doplněno 24.09.16 15:48:

Dostal jsem odbornou odpověď od státního úředníka, zabalit do igelitu a zavolat speciální firmu, tak jsem nadmíru spokojen

doplněno 28.09.16 10:14:

Místní sběrna asbest nebere, ale v nedalekém městě 3 km ano po příjezdu mi pracovník pravil, ano berem ale jenom pokud zde ve městě máte trvalé bydliště a oprávnění zde odevzdávat odpad, jelikož nemám vytáhl jsem padesátku s dodatkem tady máte na mini svačimu, nějak to tam vhoďte, obsluha pravila, pane za jakékoliv porušení zákona mohu být bez zaměstnání, podívejte jedna kamera u závory, čtyři ve dvoře, jedině zkuste požádat na MÚ o výjimku. Tak jsem zpropitné dále nezvyšoval poněvadž nemám zájem o případně dalšího nezaměstnaného. Mám souseda Roma velmi slušného, řádný pracant, slušné tři děti i chalupa, tak v diskuzi říkám jak by to řešil pravil, - prý vzal bych pečenú husu, zaplatil kolek a zkusil požádat o výjimku. Ale já jsem v naději zavolal do speciální firmy na sběr nebezpečného odpadu vzdálené 18 km, dostal jsem odpověď, odvoz ve speciálním kontejneru a likvidace 2000 Kč, pokud jej dovezete sem o 300 Kč levněji. Zatím počkám do výplaty, zabalil jsem asbest do igelitu, uložil na zahradě a přikryl deklem, abych případně neškodil životnímu prostředí.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Z těchto několika kousků bych si nedělal těžkou hlavu.Pokud je někde zavážka,nebo výkop,tak bych to tam klidně umístil.Nebezpečí z eternitu v zemi nehrozí.

JABRAKA

doktpr365*
hodnocení

0x

Je to bráno jako nebezpečný odpad,tak odevzdat někam kde ho vybírají.

Nikde ho NEVYBÍRAJÍ! M?usí se královsky zapaltit!

Udělat jak píše Jabraka!Pkd možno bez druhých "očí"

doplněno 24.09.16 17:11:

Asi jste Doktore dělal u lepší firmy? (STS Chvojkovice-Brod)*smich* Neznám firmu kde by to vybírali z důvodu že je nebezpečný odpad zadarmo!

doplněno 24.09.16 21:09:

Čecháčku-pak sem napište tu částku co si za to firma naúčtuje.Nebojím se říci,že to není dobročinná organizace a že něco zaplatíte!

doktpr365*

Dělal jsem u firmy kde se normálně vybíral. Chtěl jsem napsat taky že bych ho hodil do popelnice,ale bál jsem se že by mě tady ukamenovali .

doktpr365*

Taky jsem nepsal,že by to vybírali zadarmo.

uska*
hodnocení

0x

Šablonu 3 x 1,2 m jsem postupně lámala a po igelitkách likvidovala do popelnice - nebylo kam jí oficiálně umístit.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak, radu jste na úřadě dostal a máte po starosti (když si zajistíte onu odbornou firmu). Jinak, běžný občan by to prohnal přes popelnici a občan "ekologický" by to do té popelnice umístil v igelitu. Další možnost je onu igelitku s tímto obsahem "zapomenout" před Sběrným dvorem a ono to najednou půjde. No, naštěstí nejde o čistý azbest a nikdo ten eternit zřejmě očuchávat nebude, aby se mu nebezpečná vlákna dostala do plic. Zdravím!

paw*
Ja takto zapokinam pred sbernym dvorem obcas lednici ci mrazak. Holt kdyz od nemistnich vybiraji a nejsou tam po vecerech...
doplněno 28.09.16 11:06: To cumim, co lze kvulinpar sablonam podniknout za anabazi. Azbest skodi jenom pri vdechovani, jinak je celkem v pohode. Osobne bych to tam zdvorilemu pracovnikovi nechal polozene, at si s tim udela co chce, ze zpet to nepovezu. A hotovo. Ale palec nahoru za vas pristup k dane veci.
xy

máme na bytovce střechu z těchto šablon, cca 350 m2, tak to jsem zvědavá, až ji budeme příští rok měnit :)

Nedávno jsem viděla souseda, který z těchto šablon měl okraje záhonků, jak sedí u hromádky šablon a pečlivě je drtí na malé kousky, aby je vyhodil do popelnice. To myslím bude přesně ten způsob, kdy azbestová šablona nejvíc škodí - když člověk nadýchá ten prach...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]