Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na opravu kuchyňské desky

Od: m23 odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

může mi někdo poradit, jak opravit okraj pracovní desky kuchyňské linky? Viz foto

Jak na opravu kuchyňské desky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mikes*
hodnocení

1x

a což takhle odříznou po celé délce stolu (nevím,jak daleko od kraje stolu je poškození) nalepit vhodnou laťku možná i zajistit několika vruty a natřít vodě odolným lakem (dřív byl dobrý epoxid).samozřejmě vhodně namořit

hodnocení

0x

hmmmm. obávám se, že to je na výměnu desky. blízko dřezu (voda) a ještě k tomu ta prasklina...

hodnocení

0x

Bohužel, jediná smysluplná oprava je výměna desky. Kdyby to bylo někde v rohu, kde je sucho, tak by se to dalo vysadit. Ale stejně by to bylo vidět. Ovšem u dřezu to nehrozí. Voda je strašná potvora.

m23
hodnocení

Jak "vysadit"? Že to půjde vidět, nevadí.

To se to poškození hezky přesně vyřízne a do toho výřezu se z jiný desky se stejným dekorem uřízne kousek, který přesně zapadne do toho výřezu. Hodinářská práce. Ovšem u dřezu předem odsouzená k neůspěchu, neb, jak jsem již psal, voda je strašná potvora.Prostě to nedokážeš zalepit tak, aby se tam nikde nedostala ani kapička vody. A jak se dostane jedna, začne to bobtnat a je vystaráno.

Tak záleží jak to chcete opravit.Dělají se opravné vosky ale nikdy to nebude dokonalé, czech-konig.com/...

m23
hodnocení

Díky za tip. Podívám se na to. Jak to chci opravit, to právě nevím.

Měkkým voskem to nic nevydrží, to je moc velká díra. Na takovouhle díru by musel být tvrdý vosk, ale k tomu zase potřebuješ pájku, bez ní to neuděláš. Ovšem stále tedy je ta voda. Ten dřez je strašně blízko, všude samá voda a ta prostě zateče a bude to bobtnat.

Všechny tyhle pokusy prostě jen oddálí jedinou smysluplnou opravu a sice výměnu desky. Já vím, asi to nechceš slyšet, ale je to tak.Mám s tím mnohaleté zkušenosti.

hodnocení

0x

provizorka - pořádně odmastit a přelepit folii - tapetou... větším pásem, aby se pod to voda nedostala... hrb před tím zacpat třeba tmelem na SDK.

hodnocení

0x

Já bych to neprve tekutou dvousložkovou pryskyřicí napatlal. Tak aby ji dřevotříska co nejvíce zatáhla do sebe. A po zatvrdnutí vytmelil dvousložkovou tuhou pryskyřicí a zamaskoval barvou.

doplněno 24.09.16 07:29:

Ještě před opravou to zabrousit do nějakého symetrického tvaru. Protože to to stejně bude vidět.

jabraka*
hodnocení

0x

Lze pro opravu použít epoxidový tmel s dřevěným plnidlem,případně i polyesterový tmel.Po zatvrdnutí se vybrousí do požadovaného tvaru. paulin.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]