Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
uz cca pul roku shanim byt sleduji denne bezrealitky.cz sreality.cz a jsem zaregistrovan u jedne realitky. Rad bych koupil byt primo od majtele bez prostrednika ale jak to sleduji tak dneska maji skoro vse osefovane realitky.
Ziju v krajskem meste ale nabidka je zoufale mala (v lokalite kterou preferuji) a ceny jsou vysroubovane neuveritelne vysoko. Hypoteky jsou sice na minimu ale dnes asi nakupuje kazdy tak proto ty ceny tak lezou nahoru. Bydleni v najmu me uz neuveritelne ubiji. Je mi 29 a chci mit v zivote konecne neco sveho.
Byl bych moc vdecny za jakoukolu inspiraci nebo typ kde patrat abych byl uspesnejsi... neziju tady dlouho tak bohuzel nemam moc znamych a nedostane se ke me kdyz nekdo byt prodava bez inzerce...
Dobrý den, nemyslím si, že byty nejsou, ale Vy chcete koupit levně (a ještě levněji) než ostatní a to je ten problém. Možná si myslíte, že když bude prodávat přímo majitel, tak se chce bytu zbavit a cena ho moc nezajímá - jenže to by musel být blázen. Ovšem, můžete si podat inzerát, že koupíte levně byt, platíte hned a v hotovosti - to by mohlo někoho, kdo chce (musí) prodat byt rychle, zajímat. No, bydlení v nájmu Vás ubíjí, tak ještě možná neznáte všechny záludnosti vlastnického bydlení a snad by Vám nevadilo ani se dlouhodobě zadlužit (viz hypotéka). Zdravím!
letec - nechci Vám přidávat, ale za chvilku bude platit novela zákona, kdy kupující hradí i daň z nabytí nemovitosti. Pokud jdou nyní ceny nemovitostí směrem nahoru, tak těžko najdete někoho, kdo si toto neuvědomuje a bude prodávat výrazně pod cenou - musel by být v nouzi.
Samozrejme ze chci koupit levne vim ze hypoteka velky zavazek ale urcite nechci nic zadarmo jen me zarazi ze kamarad cca pred rokem prodal byt za 1,1mil a dnes se prodavaji ty same za 1,4 mil.
Tehdy jsem bohuzel nemel akontaci na hypoteku tak mi to uteklo...
k doplněno 23.09.16 13:51:
vim o te dani z nemovitosti (4 procenta) ze po novem roce prejde z prodejce na nakupujiciho. Bohuzel tezko ty ceny bytu pujdou o ty 4 procenta dolu.. ale nechci tlacit na pilu a jen kvuli tomu kupovat jeste letos kdyz se mi nebude nic libit
Ne vždy je za snahou vyhnout se realitkám jenom snaha ušetřit za prostředníka. Já – když čtu o praktikách řady i velkých realitek – bych se na ně určitě neobrátila.
Zkuste inzerovat sám – např. v Annonci. Pokud se na jejím webu zdarma zaregistrujete, můžete si inzeráty ukládat a zadávat opakovaně, inzerát vyjde i v tištěné Annonci. Služba je zdarma.
Pokud ale hledáte v menším městě, počítejte s tím, že může nějakou dobu trvat, než najdete vhodný byt. (Je tam menší nabídka.)
Já jsem prodávala byt přes Avízo, kupec se našel velmi brzy a taky preferoval koupi nového bytu bez realitky a vše bylo bez problémů. Taky by jste mohl vyzkoušet nějaké místní noviny, inzerce je určitě i tam, nebo popřípadě jsou i inzeráty v některých velkých obchodech, kde si je lidé sami napíši.
Neplette si dan z nemovitosti s daní z nabytí nemovitých věcí. Počítejte s tím, že ceny realit půjdou nahoru a poku jak píšete, je velká poptávka a malá nabídka, tak budou stoupat ještě rychleji. Zkusil bych se ptát známých, zkuste se poptat na sociální síti, v dané lokalitě vyvěsit nějaký letáček, v obchodech si vyvěsit poptávku atd. Na druhou stranu pozor, abyste tak dlouho nevybíral a nepřebral. s tím souvisí i dlouhodobost placení nájmu, který je dle mého názoru, vyhazováním peněz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.