Nejste přihlášen/a.
Původní schod.automat (SA) typ CS3-2 pro ovládání světel schodiště (3-vodičové zapojení)přestal fungovat,nově koupený trealux 510 fy Grässlin má jiné zapojení.
Mohl by někdo poradit jak nový SA zapojit?
Zapojení dle přiloženého schématu, které je u tohoto přístroje na pravém boku, jde o standartní zapojení, jsou na přístroji i popisky. Pokud si ani podle toho nevíte rady, tak to raději nedělejte.
Děkuji za rychlou odpověď. Ale starý autamat má jen 1 výstupní vodič, trealux má výstupní vodiče 2 (svorka 1 a svorka 2). Kam/jak zapojit ten 1 vodič navíc?
Klasika, pokud máš čím měřit, tak si změříš, pokud umíš číst schémata, tak to dáš na první dobrou. Pokud si nevěříš, existují odborníci.
1 - odvod k žárovkám, 2 - odvod k tlačítkům, L - přívod fáze, N - prac. vodič
Zadej strejdovi "G" trealux 510 fy Grässlin, hned první odkaz vespod stránky po odkliknutí schéma s návodem pro zapojení 3 nebo 4 vodičů v češtině.
...existují odborníci, kteří Vám rádi poradí, když ví jak, Zatím zde na poradně (což mne ovšem mrzí), nikdo neporadí.
Bohužel já to taky nevím..
Díky za odpověď. Ale starý SA má jen jeden odvod, nový SA dva, a v rozvaděči není druhá svorka pro druhý vývod. Nelze nový zapojit nějak tak, aby též,stejně jako u starého,stačil jeden odvod? Předem díky za radu.
U trealuxu je přiložený manuál s 3-vodičovým a 4-vodičovým zapojením. Ale neřeší můj problém: z trealuxu vedou 2 odvody, v rozvaděči mám jen 1 svorku pro ovládání z SA, a přes tu to s CS3-2 fungovalo. A ve svazku vodiču v rozvaděči najít ten,který vede k tlačítkům bude velmi obtížné,
Já tomu nějak nerozumím, opravdu se ptáš takhle? : Poraďte mi jak zapojit relé, mně se nechce si prohlídnout celkem jasné schema a jsem líný si vyhledat příslušné vodiče.
Pánové,děkuji za snahu i rady. Problém není zapojit trealux podle schema,to je jednoduché,problém je v tom,že v domovním rozvaděči je na jen 1 svorku vyveden jen 1 vodič z prodrátování osvětlení a s tím 1 odchodem z CS3-2 osvětlení fungovalo.Proto byl můj dotaz jestli lze trealux zapojit tak aby fungoval s jedním jediným odvodem na tu jednu jedinou svorku v rozvaděči,jako ten CS3-2,která je bez sekání, kvůli evtl.změně rozvodu, k dispozici. Ale asi to nejde. Pan milancukrar@ to zřejmě pochopil,děkuji.
Kdyby měl aspoň snahu se podívat na schéma zapojení na CS3-2, tak nemusíš nad ničím dumat a bude ti jasné který drát je který a kam příjde zapojit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.