Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit nový schodišťový automat

Od: clancy* odpovědí: 10 změna:

Původní schod.automat (SA) typ CS3-2 pro ovládání světel schodiště (3-vodičové zapojení)přestal fungovat,nově koupený trealux 510 fy Grässlin má jiné zapojení.

Mohl by někdo poradit jak nový SA zapojit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maara*
hodnocení

2x

Zapojení dle přiloženého schématu, které je u tohoto přístroje na pravém boku, jde o standartní zapojení, jsou na přístroji i popisky. Pokud si ani podle toho nevíte rady, tak to raději nedělejte.

clancy*
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď. Ale starý autamat má jen 1 výstupní vodič, trealux má výstupní vodiče 2 (svorka 1 a svorka 2). Kam/jak zapojit ten 1 vodič navíc?

dam®

Klasika, pokud máš čím měřit, tak si změříš, pokud umíš číst schémata, tak to dáš na první dobrou. Pokud si nevěříš, existují odborníci.

doplněno 23.09.16 07:23:

1 - odvod k žárovkám, 2 - odvod k tlačítkům, L - přívod fáze, N - prac. vodič

doplněno 23.09.16 15:09:

Zadej strejdovi "G" trealux 510 fy Grässlin, hned první odkaz vespod stránky po odkliknutí schéma s návodem pro zapojení 3 nebo 4 vodičů v češtině.

...existují odborníci, kteří Vám rádi poradí, když ví jak, Zatím zde na poradně (což mne ovšem mrzí), nikdo neporadí.

Bohužel já to taky nevím..

clancy*
hodnocení

Díky za odpověď. Ale starý SA má jen jeden odvod, nový SA dva, a v rozvaděči není druhá svorka pro druhý vývod. Nelze nový zapojit nějak tak, aby též,stejně jako u starého,stačil jeden odvod? Předem díky za radu.

doplněno 23.09.16 16:33:

U trealuxu je přiložený manuál s 3-vodičovým a 4-vodičovým zapojením. Ale neřeší můj problém: z trealuxu vedou 2 odvody, v rozvaděči mám jen 1 svorku pro ovládání z SA, a přes tu to s CS3-2 fungovalo. A ve svazku vodiču v rozvaděči najít ten,který vede k tlačítkům bude velmi obtížné,

dusger*
hodnocení

0x

Já tomu nějak nerozumím, opravdu se ptáš takhle? : Poraďte mi jak zapojit relé, mně se nechce si prohlídnout celkem jasné schema a jsem líný si vyhledat příslušné vodiče.

takjan*

Proč obtížné? Zapojím obvodovku (která snese 230V samozřejmě) a pomocník zmačkne tlačítko. Tím vím okruh, jeden z toho je zem. A zem proti svítidlům bude mít řádově stovky/desítky ohmů.

clancy*
hodnocení

Pánové,děkuji za snahu i rady. Problém není zapojit trealux podle schema,to je jednoduché,problém je v tom,že v domovním rozvaděči je na jen 1 svorku vyveden jen 1 vodič z prodrátování osvětlení a s tím 1 odchodem z CS3-2 osvětlení fungovalo.Proto byl můj dotaz jestli lze trealux zapojit tak aby fungoval s jedním jediným odvodem na tu jednu jedinou svorku v rozvaděči,jako ten CS3-2,která je bez sekání, kvůli evtl.změně rozvodu, k dispozici. Ale asi to nejde. Pan milancukrar@ to zřejmě pochopil,děkuji.

Jeden problém byl v tom, že tazatel dodal podstatnou informaci až nakonec, místo na začátku.
Další problém je v tom, že tazatel je laik a chce se hrabat v elektrice.
Na to jsou elektrikáři.
Na dálku, bez podstatných a přesných informací zodpovědný elektrikář neradí...
dam®

Kdyby měl aspoň snahu se podívat na schéma zapojení na CS3-2, tak nemusíš nad ničím dumat a bude ti jasné který drát je který a kam příjde zapojit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]