Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzlínání vlhkosti

Od: renata* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

máme chatu , která je z části, asi 1m zapuštěná do terénu . Již jsme udělali vnější izolaci a odvodnění , ale stále máme problem se vzlínáním vlhkosti v místnostech pod úrovní terénu . V těchto místnostech je položená dlažba, ovšem nevíme co je pod ní , neboť jsme chatu tak již koupili . Může být důvodem vlhkosti tato podlaha? Jaké doporučujete řešení?

Díky za odpověď .

Renata

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

Nebyla-li už při stavbě dána pod zeď a pod podlahu izolace IPA, jedná se teď o neodstranitejnou vadu.Už jsem se setkal s případy,kdy v době stavby byl třeba abnormálně suchý rok a laikovi se zdálo místo tak suché,že usoudil,že je izolace zbytečná.Cokoliv teď uděláte,bude jen honěním "bycha".Pokud jste odizolovali venkovní bok zdi a nepomohlo to,znamená to že voda vzlíná vzhůru od základů.Pak bych to viděl na podřezání a dodatečné vložení izolace na základ.Kontaktujte prodejce a zjistěte:Byly udělány napřed základy,a potom vyzděny zdi, a nakonec udělán podlahový beton?Nebo byla udělána napřed základová betonová deska a na ní pak byla vyzděna zeď?Ve druhém případě by bylo možné,není-li pod zdí IPA,že vlhkost se pod zeď dostává z betonové podlahy.V nejvlhčím místě zevnitř při zdi proražte díru a poosuďte vlhkost zeminy a zda má podlaha izolaci V případě,že tam bude mokro,muselo by se to při zdi zevnitř vybourat a udělat drenáž.

hodnocení

0x

Renato, velice Vás zklamu. Zřejmě Vám chybí hydroizolace zdí. Jak vidíte, nepo,může odvodnění, musíte udělat dodatečnou hydroizolaci. Lze provést mnoho způsoby, jen jako až pro profesionální práci. Vše je ale o penězích. Mnohokrát to zde bylo již poptsáno, pokud nenajdete v hledání odpovědi, ptejte se dál.

renata*
hodnocení

Dobrý den ,je možné vysekat dlažbu a udělat nějakým způsobem izolaci? Kontaktovala jsem bývalého majitele, ten mi řekl,že pod dlažbou jsou měděné trubky podlahového vytápění zalité v betonu o izolaci se nezmiňoval , zřejmě tam nebude . Vlhkost se v místnostech nedrží stále . Objevuje se většinou když je venkovní teplota nad 30 a rychle se větrá nebo se mění tlaky před deštěm tak se orosí podlaha a asi 30cm zdi .Pomohla by třeba dřevěná poblaha, která by nebyla tak studená a nedocházelo by k rosení? Díky za odpověď , hezký den . Renata

Ano, dlažbu múžete (taky nemusíte) vysekat a dodělat hydroizolaci. Vedle jsem odpověděl, dřevo to zakryje ale schnije.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]