Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s termoizolační stěrkou

Od: nonek® odpovědí: 6 změna:

Máte zkušenost s použitím termoizolační (termoaktivní) stěrky - třeba Aero Therm, Gutta Reflextherm, Avitop, Sthermizol (S-Thermizol) a pod.? Jedná se o "izolaci" vnitřních povrchů stěn.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Použití této stěrky patří k jednomu z fenoménů dnešních obchodů.Přesvědčit zákazníka o výrobku,jehož vlastnosti překračují veškeré fyzikální ai chemické možnosti materiálů. Stejný výsledek pořídíte za mnohem menší peníze vhodnou tapetou.Izolační schopnosti tohoto výrobku nejsou o nic větší,než stejné vrstvy pěnového polystyrenu.Kromě toho není příliš výhodné bránit ohřívání stěn akumulací tepla zevnitř,což se projeví v prochládání stěn v zimě.

Ale nejspíše si pořídíte drahý vnitřní štuk.Jeho vlastnosti jsou značně přechváleny.

JABRAKA

hodnocení

0x

myslím že toto je spíše placebo! Jak může nějaká stěrka v tl. do max 5mm a ještě vevnítř nahradit cca 10 a více cm polystyrenu nebo "vaty" na venkovním zateplení?Jediné "vnitřní zateplení" bych viděl v reflexní fólii na vnitřní zdi za radiátory,ale jestli i toto funguje? nevím .

Skoro jistě-vyhození peněz!

hodnocení

Právě proto, že na to mám podobný názor, jak jabraka a diesel, ptám se, jestli to někdo má a má-li to, zda to funguje. Vidím to tak, že pokud to někdo použil, nehlásí se k tomu, nechce být za b... Prozatím se mi nepodařilo najít technicky odborné zdůvodnění funkce tohoto nátěru jako izolace...v tak tenké vrstvě a ještě na vnitřních stěnách... A asi se to prodává, když je tolik výrobců a ještě mnohonásobně víc prodejců; nebo je to jen jeden výrobce s různými názvy výrobků?.. no, počkáme na zkušenosti, snad se někdo ozve, kdo má s touto izolační stěrkou dobré nebo třeba negativní zkušenosti...no při těch zhruba 300 Kč/m2 za materiál to přece musí být kvalita...

moravan*
hodnocení

0x

Tady je něco o termoizolačních stěrkách forum.tzb-info.cz/...

hodnocení

0x

Dobrý den, náhodou jsem tady narazila na Vaši otázku.Asi před 2ma roky jsem řešila stejnou věc a nikdo mi neopověděl. Tak jsem šla a koupila, ale ne stěrku ale thermo nátěr.Ten je o dost levnější.Řešila jsem vlhko a plíseň v ložnici ve skříni. Stěrka mi vyšla asi na 500kč na 10m2 na dva nátěry a mohu s radostí říci, že jsem maximálně spokojená.Funguje to i jako malé zateplení, protože já stará zmzlina teď spím pod slabou dekou a dříve jsem měla deky dvě. Je to dost znát i na omak, když dáte ruku na nenatřenou stěnu je hodně studená, ale se stěrkou máte pocit tepla.Ano není to klasické zateplení, ale mě to účel splnilo.Mám v ložnici sucho i tepleji. Ještě jsem zapoměla napsat, že se jedná o severní stěnu bez okna. A až přijde čas bílení koupím ještě kyblík a natřu i jižní stěnu s oknem. Výrobce doporučuje natírat jen venkovní stěny.Nevím jak jste svou situaci pořešil, už je to dost dlouho od vašeho dotazu, ale snad Vám moje zkušenost troch pomůže. Alik

irzi
hodnocení

0x

Já jsem se dočetla, že základem všech termoizolačních stěrek, je PERLIT.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]