Nejste přihlášen/a.
Čekáme na nové dveře. Bude nutné po instalaci a vytvrdnutí pěny vytáhnout klínky a vzniklé díry vyplnit pěnou.
Potřebuji totiž doma něco zapěnit a zbytkem bych zadělal i vzniklé díry u dveří, tak nevím jestli mám čekat.
Díky za rady
Bude nutné po instalaci a vytvrdnutí pěny vytáhnout klínky a vzniklé díry vyplnit pěnou?
Nebo mi firma nové dveře osadí a zapění tak, že už nebudou nutné dodělávky?
pokud máte pistoli na pěnu,dá se použít bez potíží opakovaně,takže něco zapěňte a nečekejte. pokud máte trubičkovou,počkejte,až toho bude víc,je lépe ji spotřebovat najednou...to jste chtěl vědět?
aha,zaleží na tom,jak jste se domluvili. firma může dveře jen zapěnit a zbytek nechat na vás anebo to udělat komplet,včetně zapravení,zaomítání,parotěsných a paropropustných pásek atd... klínky určitě musí pryč a dopěnit.
jmlc opět rychlejší
vzhledem k tomu, že píšete "zapěnit" tak předpokládám, že se jedná o interiérové dveře do obložkové zárubně...tam se to celoplošně pěnit nemusí...stačí bodově dle přiloženého manuálu.. (rohy + ve třetinách výšky kde se dávají rozpěrky) ...pokud se jedná o plastové vstupní dveře do domu, tak se pění celý obvod dveří a klínky se po zatvrdnutí pěny vyjmou a dopění zbytek..viz. poznámka o tepelných mostech...pokud se jedná o vstupní dveře do bytu do ocelové zárubně...tak ta se betonuje nikoliv pění..
A dotaz máte?
ach tak - jsou dvě možnosti
1) firma přijede následující den a dořeší - zvláště, pokud máte ve smlouvě dočištění, špaletky, zednické práce ...
2) firma řekne "nechte to zatvrdnout a pak si to nějak doděláte" - Pokud budete s tímto souhlasit (já bych asi nesouhlasil), druhý den vyjmete klínky a fouknete tam pokud možno stejně kvalitní pěnu. Opatrně na rozdíli nízkoexpanzní a normální ... také pozor na případné znečištění nových dveří pěnou...
Někdo neřeší dofouknutím a zalepí lepidlem, kterým dělá špaletky - ale to je tepelný most - nežádoucí...
Malá láhev pěny je za 60,-Kč - kupte si jen tu malou a zbytek, co nelze využít, ekologicky zlikvidujte... Je k ničemu uschovávat "pro případ potřeby" více dnů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.