Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce vodo-topo a staré trubky?

Od: malinarosa odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, provádíme rekonstrukci horního patra domu a také nyní vodo-topo. Na obrázku je rozdělaná práce. Výklenek přijde vyzdít a před novou zeď přijde korado radiátor. Problém je, že topenáři se chtějí napojit na staré trubky (40 let). Osobně se toho bojím. Trubky jsou staré, vše může začít téct a podmáčet zeď. Představovala jsem si, že ze spodního patra se nějak napojí už trubky nové a všechno bude z mědi. Co si o tom myslíte, jak by to mělo být poctivě? Co byste chtěli vy?

Rekonstrukce vodo-topo a staré trubky?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Rozhodně mnohem lepší řešení i když dražší, ale v tomto případě to má smysl, když tak aby napojení na stávající rozvod bylo přístupné pro kontrolu.

fero*
hodnocení

0x

Dobrý den,určitě při takové rekonstrukci domu by se měly trubky jak pro vodu tak topení vyměnit.Ale z obrázku mi

připadá,že trubky jsou měděné,je-li to tak a trubky pro topení jsou nepoškozené a nikde netečou je skutečně zbytečné

trubky měnit,protože když udělají topenáři dobře napojení,tak Vás přežijou.

S pozdravem fero

malinarosa
hodnocení

Původní trubky, jsou jen ty "šedivé" a to je asi jenom železo.

fero*

Dobrý večer,pokud jsem tedy přehlédl ,že se jedná o napojované trubky ocel-měď tak je potřeba výměna potrubí,

ocelové trubky nesmí být součástí topné soustavy v okruhu ,kde jsou instalovány měď.trubky.

fero

topic

Proč? Na spoustě míst to funguje desítky let.

PS přechod není ocel - měď, ale ocel - mosaz - měď

hodnocení

0x

Starý černý svářený topenářský trubky tě přežijí. Když se podíváš na vnitřní povrch trubky, je i po těch letech takřka nepoškozený.

Ovšem osobně bych se bál, nebo přesněji řečeno, neměl bych úplně dobrý pocit ze zazděnýho přechodu železo - měď.

krtek*

a jak byste chtěl rekonstruovat topení v bytovém domě x byty?...dělal jsem u sebe v bytě (3.NP z 3.) rekonstrukci mimojiné i topení a mám napojené u podlahy z černé trubky na měď..z mědi mám pak celé rozvody po bytě...

hodnocení

0x

Pokud byl starý (původní) rozvod ÚT udělán poctivě, nikde netekl...a do systému neměl přístup vzduch, tak klidně nechte část potrubí původní. Je možné, že Vás to přežije..

topic
hodnocení

0x

Dobře udělaná ocel má životnost klidně 100 let.

Na měď pozor, často se dávají slabé trubky a pak se to za 10 let prošoupe v kolínkách (kavitace)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]