Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mne, jak roztopit černé uhlí? táta zasypal oheň spoustou uhlí a pak odjel a dovolat se mu nemohu. Zkoušela jsem zapalovačem zapálit jeden kus uhlí, ale nechytalo to...mám třeba dovnitř hodit zapálené noviny, nebo jak? Díky za odpověď
Zdravím
Záleží jaký je to kotel, jestli něco jako viadrus tzn. spaliny odchází vrchem kolem horních dvířek (vidíte je když se topívá) a jestli je kotel "zadušen" tzn. pod uhlím je zasypaný plamen a nechce to hořet pak nahoře na uhlí rozdělejte normálně klasicky oheň ze dřeva nechte řádně rozhořet a normálně přikládejte dřevo tak že po přiložení horní dvířka vždy hned zavřete , vzduch na nich můžete nechat otevřený a spodní dvířka nechte taktéž chvíli otevřená a pak až se nahoře dřevo rozhoří spodní dvířka zavřete ale klapku přívodu vzduchu na nich ručně otevřete dokud se kotel řádně nerozhoří tj. dokud nechytí i to černé uhlí. Jakmile to začne hořet prudce, nechte spodní klapku /spodní dvířka/ na regulus (ovládané řetízkem) nebo ji přivřete na min. a horní nechte úplně otevřenou tak aby to hořelo plynule byť kolem horní klapky mohou plameny šlehat prudčeji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.