Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se nahradit volská krev býčí?

Od: shaleman* odpovědí: 6 změna:
Zdravím, dá se nahradit volská krev býčí/kravskou? Jaký je v nich ohledně vlastností rozdíl? rád bych tím natřel dřevník a volskou už asi neseženu. Existenci jiných (moderních) přípravků si uvědomuji. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x
Tak jsem si o tom něco přečetla. Někdo tvrdí, že rozdíl to je (právě kvůli hormonům) a někdo tvrdí, že je to jedno.
Logika mi velí věřit tomu druhému. Přirovnání "krve jako z vola" se nepoužívá jen tak - je to prostě největší zvíře s velkým obsahem krve (krví že slepice by se toho moc nenatřelo). Býci se chovali na maso (proto byli kastrováni) a volská krev tedy byla logicky využívána více. Krávy a chovní býci se běžně neporáželi. Z toho to dle mého úsudku vzniklo. Rozdíl to tedy nebude.
Otázkou je, kde onu krev seženete a jestli ji zvládnete upravit. M.

hodnocení

0x

Vůl je vlastne býk bez ,,koulí ´´.

hodnocení

0x

Klidně můžete i panenskou. Je to lautr jedno.

hodnocení

0x

Je to pořád to samé zvíře.

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně krev s hormony býka bude lépe působit na dřevo v ochraně proti bakteriím,než krev volská.Ale skutečně se používala i tato.

JABRAKA

Také jsem na jatkách zjišťoval, a kromě hormonů, což dle mne nemá vlv na kvalitu nátěru, se jedná o shodný materiál.

IvanHorseman

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]