Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik dní-strhnutí staré a post. nové střechy

Od: radanadzlatto odpovědí: 11 změna:

Jak dlouho ZHRUBA tak trvá strhnout starou střechu na domě (cca 1955 postaven) včetně krovů (a odstranění eternitu) a postavit novou včetně krovů (a asi i okapů), střecha na patrovém domě (nějaké tvárnicové zdivo) cca 1955 postaven, střecha cca 150m čtverečných, a typ tento:
encrypted-tbn0.gstatic.co/...

Svépomocí nebude asi skoro nic... asi firma nebo ideálně to bude děláno přes party zivnostníků (kvůli nižší ceně a asi i vyšší kvalitě).
Taška by byla asi nějaká pálená, levná.

Kolik tak dní to může trvat? (včetně zlikvidování eternitu) (staré krovy se asi ponechají na topení).

2 dby strhnutí staré střechy (včetně krovů) a 4 dny postavení nové včetně krovů? (nebo více/méně dní)?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkontrolujte, jestli nejsou shnilé spodní konce trámů (u pozednice) a jestli v trámech není červotoč, nebo dřevomorka. Podélné trhliny vznikají rychlým sesycháním čerstvého dřeva po stavbě. Můžete je vidět prakticky na všech krovech, i u budov značně starších (hodně přes 100 let). Naprosto ničemu nevadí a bourat kvůli tomu krovy je nesmysl (mimochodem velmi drahý, drašší než celý zbytek střechy).

hodnocení

0x

Před několika lety jsem to dělal u nás doma. Strhnutí a pokrytí krytinou (kanadský šindel) jsme si dělali sami, nový krov dělala firma.

Nejdřív bylo potřeba s firmou domluvit termín, protože toho mají hodně a nestíhají. Střechu jsme strhnuli během jednoho dne (v 6 lidech). Nový krov dělala firma tuším 4 - 5 dnů. Následné pokrytí šindelem zabralo 4 dny (ve dvou lidech). Okapy měla firma osazaené během jednoho dne.

Střecha se dělala na domě 10.5 x 8 m. Přibližně tedy můžete počítat s dvojnásobkem času.

hodnocení

0x

Proč to chcete vlastně strhávat? Dům se bude zvedat nebo nějak zásadně měnit?

Podle mě je to docela škoda. Maximálně bych sundal ten eternit a dal místo něj cokoli jiného.

repkin*
hodnocení

0x

cca týden

doplněno 19.09.16 10:00:

Pozvete odbornika, ten se podívá a řekne co je třeba.Ušetříte tak nemalé peníze.

planetka*
hodnocení

0x

NESTRHAVAT-! Když jsou trámy střechy - OK.:)

Kolik dní-strhnutí staré a post. nové střechy

hodnocení

0x

To tam teče a trámy jsou shnilé? Nebo proč chceš sundávat i trámy? V drtivý většině případů stačí jen sundat krytinu a prkna.

origautor
hodnocení

Ano teče tam, trámy asi shnile nejsou, jen jsou už staré a jsou v nich "podeélné praskliny" (jsou tam od začátku, tzn dejme tomu 60 let... podle mě už déle nevydřží... dále zatéká, ano na dřevěných prknech jak jsou na nich nabyté eternitové tašky tak tam jsou na několika místech fleky po zatékání...

Odborníka jsem tu ještě neměl (je to dům rodičů), ale podle mě budou muste dolů i krovy...

gjvx
Praskliny jsou podle mě normální, jak dřevo vysychá, tak popraska. Nechte na to kouknout odborníka, ať nestrhavate zbytečně.
radajz*

Podélné praskliny jsou u dřeva normální. Sám říkáte, že tam jsou od začátku už 60 let. Proč by neměly vydržet dalších 60 let? Pokud tam nejsou příčné praskliny, což dost pochybuju, tak opravdu není důvod krovy měnit. To, že jsou tam fleky, jen znamená, ža dřevo nasálo vodu. Pokud ale není shnilé tak, že by se sypalo, tak to není žádná závada.

Pozvěte si nějakého odborníka, ať nevyhodíte peníze z okna. Krovy nejsou otázka deseti tisíc.

Jak zde již zaznělo, podélné praskliny budeš mít i u nových krovů. To opravdu není žádný důvod k výměně.

Jediný důvod k výměně je shnilý trám od dlouhodobého zatékání. Případně sežranej červotočem.

hodnocení

0x

Před třemi měsíci jsme u přibližně stejně velké střechy s vikýřem uprostžed na jedné straně řešili výměnu krytiny a klempířiny. Dělala nám to firma. První den shodili staré křídlice a vytrhali latě na polovině střechy bez vikýře. Tři dni trvalo zalaťování a natažení folie. Jeden den z toho měnili trámy nad přístřeškem. U druhé poloviny střechy byli se shozením staré krytiny hotovi za den. Protože se měnil vzhled vikýře, tak jeho rozebrání trvalo cca den. Zbytek střechy byl zalaťovaný a pod folií za čtyři dni a něco včetně bočního oplechování a výměny dvou krokví. Týden zabrala výměna dvou sloupků, dvou pozednic na straně vikýře a dvou kleštin. Protože byly některé konce krokví uhnilé, byli nastaveny novými. Okapy a svody cca dva dni. Do celkové doby jsem nepočítal demontáž a výzdění komínů a dozdívání, zatrplování vikýře včetně výměny okna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]