Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Materiál na lavičky

Od: martinjuricek odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

v týdnu mi budou geodeti zaměřovat pozemek a základovou desku. Akorát já si musím obstarat materiál na lavičky a výšky. na základovou desku budu potřebovat 10 laviček (počítám, že každý roh je jedna lavička) a tak se chci zeptat, kolik materiálu a jakého koupit? počítám, že výšky se budou dělat na lavičkách a hranici pozemku budou mít své značky nebo si mám pro jistotu nějaké připravit? Děkuji za rädy

Materiál na lavičky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Většinou se na lavičky používají obyčejné smrkové desky a kolíky. Počítej laviček o pár více, také více kolíků, kvůli těm výstupkům...Nebo několik desek delších... k tomu hřebíky na sbití laviček a na vyznačení rozměrů na lavičce. Doporučuji také dobrou fixku, poznačit kóty na dřevo, někdy se hlavička hřebíku špatně hledá.
Kolíky na vyznačení pozemku radši mocnější, solidnější ocelové. Zabít hluboko, sousedi rádi posouvají...
Samozřejmě dobrý perlík nebo větší sekeru. Půda může být tvrdá.

hodnocení

0x

10 laviček = max 10 prken,stačí 2m dlouhé.a dále 20 ks třeba kulatiny prům.cca10cm a délky max 2m ,místo kulatiny třeba hranolek nebo u užší prkno,na jedné straně do špice.

doplněno 17.09.16 16:53:

Spíše bych použil standartní rozměr prkna kolem 12cm!4cm je docela málo

martinjuricek
hodnocení

Dekuji. Mam uz vyhlidnute prkna cca 4cm siroke a hranolky 3x3cm. Bude to stacit?

Když není nic jinýho, musí to stačit.

Ale radši bych něco malinko silnějšího. Tady bude stačit jeden suk a bude problém.

martinjuricek
hodnocení

Jj desky mam moznost mit 10cm na sirku, ale hranolky max takove pripadne uz daleko silnejsi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]