Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moli...jak na ne?

Od: mol odpovědí: 10 změna:
Dobry den...prosim kde jeste mohou byt v kuchyni moli? Uz jsem prekopala 3* spajzku, koreni, caje, vsechno co. me napadlo, ale kazdy den se mi na lapaci molu objevi dalsi.Uz fakt nevim, nechala jsem akorat pudinky, testoviny...neotevrene, nudle jsou cerstve koupene a pres sacek nic zanevidio nevidim.Dala jsem tam bobkovy list a levanduli.uz fakt nevim.mate nejakou fintu jak je najit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Z posledního: Sušené houby, rohlíky na strouhanku, potravinový prach kdekoli. Stačí minimální spára. Je to boj...

A jedna ze života, abychom se z těch potvor nezbláznili:

Chlápek vchází do prodejny hubících prostředků a nechává si zavolat vedoucího. "Pane vedoucí, již jsem zde kupoval tři různé prostředky, jak se zbavit molů, a ani jeden nefungoval, stále tam ty moly mám. Můžete mi prosím vás konečně prodat něco co 100% zabere?"
vedoucí se začne prohrabovat ve skladu a brzo se vrací se silně zaprášenou krabicí, kterou otevře a v ní jsou malé kuličky Zhruba o velikosti 0,5mm.
"Tak tohle zabere stoprocentně." Povídá, když dává přípravek kupujícímu.
"Skutečně, a jak se to aplikuje?" ptá se zděšeně kupující.
"Jednoduše, chytnete toho mola, a jak ho budete držet mezi prsty, tak mu dáte jednu tu kuličku do tlamičky a přidržíte, aby ji pěkně spolknul." odpovídá vedoucí.
Zákazník se podivně ošije a pak se rovnou zeptá. "A nestačilo by, když už ho budu mít v těch prstech, že bych ho jen tak
rozmáznul?"
"No, anebo tak." Přitaká vedoucí.

junkers*
hodnocení

0x

S moly nemám mnoho zkušeností, ale komáry spolehlivě vypudí tento síťový příp/.... U mě doma to vyhnalo i pavouky z pod podlahy. Takže snad by to pomoct řešit i váš problém s moly.

lucie*
hodnocení

0x

U rodičů jsem viděla jak nakousali polévky v sáčku,pudinky,mouka,strouhanka...prostě obaly byly jak řešeto,ale to už tam bylo spousta housenek,takže třeba tam někde máte jen malinké dírky co nejdou vidět a pořád tam jsou.Dostanou se všude.

Vydržte s lapači,ty lepítka mají nějaké feromony co zabíjí (myslím samečky)takže už se potom nebudou mít jak množit.Takže vydržte*placni*

hodnocení

0x

Prakticky kdekoliv, velmi často jsou nakladena vajíčka ve spárách kuch. linky. Nám se dali do sušených hub, do perníkové chaloupky (v celofánu z nějaké pouti), do sušených čilipapriček, do čokolády, ... vlezou kamkoliv :(. Jedině vystěhovat veškeré potraviny a vystříkat nábytek (škvíry a spoje) nějakou chemií.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mohou být kdekoliv - zrovna ten pudinkový prášek jim hodně chutná (na obalu může být jen malá dírka). Také mohou napadnout i zvířecí krmivo (granule nebo pro kanárka). Dále jim chutnají veškeré oříšky, rozinky, mouka, krupice, strouhanka (i staré pečivo, které někam zapadne), kakao nebo čokoláda. A prožerou i perník (chaloupku nebo srdce z pouti). Takže, hledat a kontrolovat dírky na obalech. Zdravím!

doplněno 17.09.16 10:01:

Nejlepší je každou zakoupenou potravinu hned zkontrolovat a potom ji uskladnit do uzavíratelné a dobře utěsněné nádoby - tam se mol nedostane a nemůže se v domácnosti množit.

hodnocení

0x

Jestli máte lapač, tak to s předůkladnou kontrolou nepřehánějte. Někde jsou, časem objevíte, kde to bylo. Když je lapač, tak už se další generace nedočkáte. Alespoň ne z této várky. Tihle se vylíhnou a samečci skončí na lapači.

hodnocení

0x
Já si je několkrát přinesla v dětské krupičce, přestala jsem ji kupovat. Jinak všechno dávat do dóz, nebo šroubovacích sklenic. Mouku a pod. kupuji pouze v obchodech, kde se zboží točí, v žádných zastrčených krámcích, kde to mají dlouho.Ty všelijaké lapače se mi neosvědčily, moly to akorát přitahuje, navíc v paneláku se Vám nastěhují stoupačkou i od sousedů *zed*Slyšela jsem, že je na odpuzení účinný tabák a usušená kůra od pomeranče.doplněno 17.09.16 08:41: Ještě jsem je kdysi měla v solamylu a v kakau, vlastně bacha na takové věci, které koupíte a potom použijete jednou za uherák..doplněno 17.09.16 09:57: ladinpraha® No, jistě. Máme všichni v kuchyni ve zdi zabudované skříně na potraviny, kterými vede odvětrávání všemi patry. Takže díky feromonům přitáhnu moly všech sousedů.
ladinpraha*

"Ty všelijaké lapače se mi neosvědčily, moly to akorát přitahuje, ..."

Tak tohle mě pobavilo. Vlastně si stěžuješ, že fungují.

doplněno 17.09.16 12:26:

Já v kuchyňské skříni žádné odvětrávání nemám. Pokud by tam bylo, dal bych přes ně dostatečně hustou síťku.

hodnocení

0x

V paneláku se moli šíří potrubím odsavače, pokud si z něj chytráci odstraní filtry.

hodnocení

0x

Přes sáček se docela dobře prokoušou. Naskládejte všechno co můžete, do igelitových pytlů a dejte na noc na mražák a do ledničky. Molům se dobře daří v teple. ;) Já mám skoro všechny sypké suroviny v lahvích od mléka. Jen je potřeba koupit trychtýř na zavařování. Hrdlo přesně sedí na láhvi. Dobře se to skladuje a moli mají utrum se stěhováním. A menší věci v menších sklenicích nebo důzách. Všechno co přinesu z obchodu a je podezřelé, dám na noc na mražák. A je klid.

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]