Nejste přihlášen/a.
Z posledního: Sušené houby, rohlíky na strouhanku, potravinový prach kdekoli. Stačí minimální spára. Je to boj...
A jedna ze života, abychom se z těch potvor nezbláznili:
Chlápek vchází do prodejny hubících prostředků a nechává si zavolat vedoucího. "Pane vedoucí, již jsem zde kupoval tři různé prostředky, jak se zbavit molů, a ani jeden nefungoval, stále tam ty moly mám. Můžete mi prosím vás konečně prodat něco co 100% zabere?"
vedoucí se začne prohrabovat ve skladu a brzo se vrací se silně zaprášenou krabicí, kterou otevře a v ní jsou malé kuličky Zhruba o velikosti 0,5mm.
"Tak tohle zabere stoprocentně." Povídá, když dává přípravek kupujícímu.
"Skutečně, a jak se to aplikuje?" ptá se zděšeně kupující.
"Jednoduše, chytnete toho mola, a jak ho budete držet mezi prsty, tak mu dáte jednu tu kuličku do tlamičky a přidržíte, aby ji pěkně spolknul." odpovídá vedoucí.
Zákazník se podivně ošije a pak se rovnou zeptá. "A nestačilo by, když už ho budu mít v těch prstech, že bych ho jen tak rozmáznul?"
"No, anebo tak." Přitaká vedoucí.
S moly nemám mnoho zkušeností, ale komáry spolehlivě vypudí tento síťový příp/.... U mě doma to vyhnalo i pavouky z pod podlahy. Takže snad by to pomoct řešit i váš problém s moly.
U rodičů jsem viděla jak nakousali polévky v sáčku,pudinky,mouka,strouhanka...prostě obaly byly jak řešeto,ale to už tam bylo spousta housenek,takže třeba tam někde máte jen malinké dírky co nejdou vidět a pořád tam jsou.Dostanou se všude.
Vydržte s lapači,ty lepítka mají nějaké feromony co zabíjí (myslím samečky)takže už se potom nebudou mít jak množit.Takže vydržte![]()
Prakticky kdekoliv, velmi často jsou nakladena vajíčka ve spárách kuch. linky. Nám se dali do sušených hub, do perníkové chaloupky (v celofánu z nějaké pouti), do sušených čilipapriček, do čokolády, ... vlezou kamkoliv
. Jedině vystěhovat veškeré potraviny a vystříkat nábytek (škvíry a spoje) nějakou chemií.
Dobrý den, mohou být kdekoliv - zrovna ten pudinkový prášek jim hodně chutná (na obalu může být jen malá dírka). Také mohou napadnout i zvířecí krmivo (granule nebo pro kanárka). Dále jim chutnají veškeré oříšky, rozinky, mouka, krupice, strouhanka (i staré pečivo, které někam zapadne), kakao nebo čokoláda. A prožerou i perník (chaloupku nebo srdce z pouti). Takže, hledat a kontrolovat dírky na obalech. Zdravím!
Nejlepší je každou zakoupenou potravinu hned zkontrolovat a potom ji uskladnit do uzavíratelné a dobře utěsněné nádoby - tam se mol nedostane a nemůže se v domácnosti množit.
Přes sáček se docela dobře prokoušou. Naskládejte všechno co můžete, do igelitových pytlů a dejte na noc na mražák a do ledničky. Molům se dobře daří v teple.
Já mám skoro všechny sypké suroviny v lahvích od mléka. Jen je potřeba koupit trychtýř na zavařování. Hrdlo přesně sedí na láhvi. Dobře se to skladuje a moli mají utrum se stěhováním. A menší věci v menších sklenicích nebo důzách. Všechno co přinesu z obchodu a je podezřelé, dám na noc na mražák. A je klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.