Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí kino kabel

Od: sdsdsdsd odpovědí: 5 změna:

Dobrý den ,

již vlastním domácí kino a chci se zeptat na připojení zadních reproduktorů bohužel kabel mám jen jeden a druhý musím koupit můžete mi doporučit jaký staí obyčejná dvojlinka 2x1mm na těch ostatních je psané 300V a 22AWG ale nevím zda to k něčemu je.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

1x

Dobrý den, u reproduktorových kabelů je důležité dodržet správnou polaritu, tedy + a -

V běžné elektře kupte reproduktorovou dvojlinku. Výhoda je, že má žíly barevně odlišené (jedna je obvykle s červeným pruhem).

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud myslíte kabel bez konektorů (metráž), tak si kupte reproduktorovou dvoulinku.

A kupte si silnější (např. 2 x 4 mm2 nebo jen 2 x 2,5 mm2). Zdravím!

dexon.cz/...

doplněno 15.09.16 17:39:

Mám reproduktorovou dvoulinku 2 x 4 mm2 a není to žádný silný kabel, jak by se mohlo zdát, resp.

pro lepšího "hifíka"je to dnes už zcela normální použití. Tazatel si může pořídit i tu s menším průřezem, ale možná je to škoda.

Doplňuji nicka bena : Na tu s průřezem vodiče 4 mm2 můžete připojit i automatickou pračku*smich*

xyz*

No s 4mm2 může připojit ještě rychlovarku... ale nesmí zapomenout zvýšit kapacitu jističe. *hi*

Jak veliký se domníváte, že Vám v té dvoulince teče proud?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]