Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat na to, kolik asi může stát statika domu k projektové dokumentaci a jestli musí být potřebná k vyřízení stavební ohlášky (RD do 150m2)? Mám již projekt, ale čekám na statiku, až mi to projektant dovyřídí, jen nevím kolik to asi bude stát. Myslel jsem, že statika bude součásti stavební části projektu?
Dale mi projektant provedl položkový rozpočet, ač jsme mu 4x tvrdil, že to nechci, prý 4 tisíce a nechal ho někde udělat, na co bych ho mohl potřebovat, když zřejmě v bance pro hypo uvěr nezažádám?
Součástí projektu bylo:
PBŘ 1,5 tis.
Stavební část 23tis. (tady se mi zdá, že je to moc! projekt realizační)
Projekt vody, kanalyzace 3,0tis.
PENB 4,0tis. Zatim jsem platil tedy 31,5tis a pan projektant si domyslel, že sem říkal, že chci položkový rozpočet, což jsem řekl, že ne, a tak se tu ptám jestli ho případně jinak využiju, stavbu budu provádět svépomocí z vl. zdrojů, maxmálně nějakou malou hypo a proto bych ten rozpočet asi měl vzít, i když jsem to neměl v plánu.
Pak mluvil o statice a, že ještě neví kolik to bude stát, prostě udelat staticky vypočet , ale nevím jestli to vubec stavební urad bude potrebovat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.