Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podložení oken při výměně

Od: neregistrovany odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
jaký je váš názor na podložení oken při jejich výměně. Použité podklady nebyly po usazení okna vyjmuty a trčí ven. Viz foto. Prý se to zakryje polystyrenem a vnějším parapetem při zateplení. Je to v pořádku? Neměly být podklady vyjmuty a mezera dopěněna?
Děkuji

Podložení oken při výměně

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jipe
hodnocení

1x

Podložky mají být z plastu, první napevno nacvaknutá v podkladním profilu, další udávají rovinu a samozřejmě že tam zůstávají, sedí na tom okno proboha*palec*

rora*
hodnocení

0x

Nejsem žádný zedník, ani řemeslník, ale máme po výměně oken. Nemáme tedy vypodloženo tak markantně, ale klínky manžel postupně vytahuje (jak upravuje okolí oken).

hodnocení

0x

Nevím co máte v dohodě o zapravení oken do otvorů, ale standarně, dle ČSN, musí být spára celá vypněna, opatřena difuzní a parotěsnou páskou, přilepenou k okolním stěnám.

hodnocení

0x

Vypadá to divně, ale dnes se to tak odbývá normálně. Já jsem jednou viděla podobně udělané vchodové dveře, ale toto je ještě dobrý, ty dveře defacto visely ve vzduchu, druhý den pod ty dveře někdo nacpal jakési prkénko, protože bylo malé, tak to jakoby ofoukli pěnou, takže ty dveře byly ze spodu jen na pěně. No a dnes už to nikdo nepozná, že mají dveře v luftu. Je to asi rok a vždy, když jdu od zubaře, tak se dívám, jestli to ještě drží. Drží.

hodnocení

0x
Osobně-podložky vyndávám a otvor zafouknu pěnou.
doplněno 14.09.16 16:52:

Krtku na část Vás opravil p.Milan.Na zbytek Já! Před začistěním se klínky mají vyrazitmvzniklý prostor opět zapěnit,do otvorů po klíncích se žádný parapet nedává ,tam se dělá parapet-beton,polystyren ,dle nařízení vedoucích a vlastní parapat (plech,plastový...) se dává pod okno ale do těch míst kde je to hnědé pod rámem.

krtek*
hodnocení

0x

Klínky se tam dávají pro zafixování okna do roviny, a poté pro vypěnění prostoru. Po vyjmutí klínku se do prostoru, který máte nafocený vloží a přimontuje parapet..Tím bude po mezeře...parotěsné pásky jsou pouze na vyžádání objednatele..

krtku, pásky nařizuje ČSN, je jen na objednavateli, zdali je odmíne či nikoliv.

hodnocení

0x

vidím tam komprimační pásku. relativně drahá věc, která je tam, momentálně k ničemu. obávám se, že pokud ty podklady odstraníte, ta páska už "nenabyde" tak jak má.

od zhotovitele bych si toto řešení nechal vysvětlit. to že se to zakryje polystyrenem nevyřeší nic. jen to nebude vidět... připojovací spára nebude fungovat. polystyren je (téměř) parotěsný, jaký smysl (a funkci) bude mít komprimační (paropropustná) páska pod ním?

a to červené je tam co a proč?

doplněno 14.09.16 14:07:

nevyřeší se to při zateplení. pouze ta prasárna nebude vidět. neplatit, reklamovat. osobně bych požadoval demontáž a opětovnou správnou a funkční montáž. samozřejmě vše v režii toho "řemeslníka"

i já děkuji. další zkušenost, která mi jasně říká, že okna si do domu namontuji sám...

neregistrovany
hodnocení

Dobrý den,
děkuji všem za odpovědi. Interiérová i komprimační páska byla za příplatek. Protože je uvádí ČSN, tak jsem je objednal.
Červené "něco" je interiérová páska, která je z vnější strany vidět, protože není ničím zapravena! Dle vyjádření řemeslníka "se to vyřeší" při zateplení. Podle mne je to nedodělané a k reklamaci.
Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapravení oken

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]