Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava velké díry ve zdi

Od: paramedic odpovědí: 5 změna:

Zdravím všechny,

trochu jako slepý k houslím jsem přišel k vlastnictví půlky rodinného baráku. No ten není úplně v nejlepší kondici a najdou se zde občas opravdu chuťovky (předchozí majitel byl tak trochu hovado) a jeda taková na mě čeká v garáži. Je tam docela solidní díra ve zdi. Jakožto absolvent gymnázia, ještě k tomu pocházející z bytovky nemam o takovejhle věcech moc přehled *smich* (můj rekrod je zasádrování díry po hmždince :-D). Našel by se tu někdo kdo ví co s tím a byl by mi to ochoten po lopatě vysvětlit? :D

Oprava velké díry ve zdi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek*
hodnocení

0x

postup je stejný jako u sádrování po hmoždince...vymést prach, navlhčit kolem a vevnitř..a buď teda zaplácat stavební sádrou nebo hrubou omítkou a poté štuk

hodnocení

0x

poradte.cz/...

Já bych tu velikou díru mezi cihlami zacpala kousky cihel nebo kamení spolu se sádrou. To celé až pod omítkou. Nechala bych to celé zaschnout, aby to pak hluboko nepopraskalo. Až to zaschne, pak bych to namočila štětkou a zatáhla sádrou. Tu sádru možná ve dvou vrstvách.

dylin
hodnocení

0x

Tohle bych tipl na díru po dřevěném špalíku, který dřív sloužil namísto hmoždinek. Postup opravy, jak radí jiní poradci (sádra). Eventuelně dražší, ale bytelnější varianta - rychlocement v kyblíku.

hodnocení

0x
Dejte rozměry díry.pkd ke větší,použít maltu.na malinkou do cca 5cm pak sádru.do malty kusy cihly.
doplněno 14.09.16 16:55:

Teď na PC je vidět že to není DÍRA ale DÍRKA.někdy takopvé prkotiny zafouknu pěnou,po zatvrdnutí oříznu a přejedu štukem.K obojím pracuji.

jabraka*
hodnocení

0x

Já opravuji takové díry obvykle kouskem polystyrenu,který ořežu nožem na patřičný tvar a vlepím akrylovým tmelem do otvoru.6e se otvor nejprve zbaví prachu a nedržících částí,rozumí se samo sebou.Zbytek do roviny stěny zarovnám stavebním lepidlem.Vše nechám zatvrdnout a nakonec širokým hladítkem do ztrcena zarovnám finální stěrkou.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]