Nejste přihlášen/a.
Zakoupil jsem nástavec na skříň. Za ty prachy, teda...možná je nejdražší to kování. Ale ,posuďte sami, jak má být provedena montáž dvou kování na protilehlých stranách. :: předvrtat, zašroubovat jedno, pak druhé. Přikládám obrázek přesahu vrutů. Tudíž v reálu vruty sklouznou po sobě. Zajímavé.
máte špatnou rubriku - vtipy jsou ve volné diskusi
IDEA je na stejné úrovni jako IKEA či Möbelix - kdo kupuje, musí počítat s nutnou náhradou vrutů, které nevrtají, madly, které nedrží, pojezdy šuplíků na 2 a méně let,... Jsou to všechno věci "do bytu na pronájem".
@magdon, nejprve jsem se chtěl chytit věty "slouží bez problémů už 17 rok" - což znamená, že jste měl nakoupenu kvalitu před rokem 2000. Stále častěji slyším, že nové věci jsou totální aušus...
Já mám od IDEA jen postel a skříň - rošt už jsem opravoval 2x (syn rozhodně nemá ani polovinu váhy podle parametrů postele) a výsuvný šuplík byl použit snad 3x, než se poškodila kolečka. Skříňka měla mírné nesrovnalosti a musel jsem předvrtané dírky převrtávat. Možná jsem měl jen smůlu na špatný kus...
IKEA - nakupoval jsem naposled před 10ti lety, takže se omlouvám za to přirovnání - tenkrát to byl můj první a věřím i poslední nákup. Proto mám ze své zkušenosti tento názor.
Aniž bych se chtěl zastávat IKEI, tak těžko lze jejich výrobky dávat na stejnou úroveň. Jejich nábytek má řadu nevýhod, ale zrovna kvalita spojovacího materiálů a všeobecně technické provedení lze hanit jen těžko.
Dovolím si oponovat. Mám nábytek z IDEI v ložnici (dvoupostel, prádelník, noční stolky), v předsíni pak botník. Nábytek slouží bez problémů už 17 rok a nevypadá to, že by se to mělo v nejblišší době změnit. Samozřejmě se musí brát zřetel na to, že je to levný nábytek a podle toho s ním zacházet. Například tu dvojpostel není dobré stěhovat v celku, to by asi nevydržela, ale při běžném používání drží spolehlivě.
Co se týká montáže, ke každému kusu nábytku IDEA dodává přesný (obrázkový) návod, takže nevím, proč musel tazatel o popis montáže žádat jakéhosi reklamačního technika.
Toho nábytku jsem smontoval mnohem víc a nikdy problém nebyl. Drobný spojovací materiál nikdy nechyběl, spíš naopak (občas nějaký ten šroub navíc). Vždycky všechno pasovalo, jak mělo.
Skutečně je to v návodu takto? Tohle postavení pantů nastane jen když se montujou dvoje sousední dvířka na rozdílnou stranu otevírání (u vodorovných je to vlevo pravé a vpravo levé), tato montáž je běžná jen u dvoudvířkových skříněk, ale ty mívají samostatný korpus, takže ke kolizi nedojde.
IDEA dřív a dnes se nedá srovnávat... pamatuju si, když si naši koncem 90. let koupili u téhle firmy nábytek. Žádný luxus, ale vydržel a že jsme my jako děti a pubescenti jsme se k němu moc vlídně nechovali... ale pak si ségra koupila do ložnice komody a skříň ( 2012 ) a nešlo to téměř smontovat... Po roce byl nábytek na vyhození... ale co chceme za tu cenu, musíme počítat s tím, že je to za pár korun spotřební zboží...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.