Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je IDEA nábytek profesionální?

Od: plysak* odpovědí: 8 změna:

Zakoupil jsem nástavec na skříň. Za ty prachy, teda...možná je nejdražší to kování. Ale ,posuďte sami, jak má být provedena montáž dvou kování na protilehlých stranách. :: předvrtat, zašroubovat jedno, pak druhé. Přikládám obrázek přesahu vrutů. Tudíž v reálu vruty sklouznou po sobě. Zajímavé.

Je IDEA nábytek profesionální?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

máte špatnou rubriku - vtipy jsou ve volné diskusi *smich*

IDEA je na stejné úrovni jako IKEA či Möbelix - kdo kupuje, musí počítat s nutnou náhradou vrutů, které nevrtají, madly, které nedrží, pojezdy šuplíků na 2 a méně let,... Jsou to všechno věci "do bytu na pronájem".

doplněno 14.09.16 12:04:

@magdon, nejprve jsem se chtěl chytit věty "slouží bez problémů už 17 rok" - což znamená, že jste měl nakoupenu kvalitu před rokem 2000. Stále častěji slyším, že nové věci jsou totální aušus...

Já mám od IDEA jen postel a skříň - rošt už jsem opravoval 2x (syn rozhodně nemá ani polovinu váhy podle parametrů postele) a výsuvný šuplík byl použit snad 3x, než se poškodila kolečka. Skříňka měla mírné nesrovnalosti a musel jsem předvrtané dírky převrtávat. Možná jsem měl jen smůlu na špatný kus...

IKEA - nakupoval jsem naposled před 10ti lety, takže se omlouvám za to přirovnání - tenkrát to byl můj první a věřím i poslední nákup. Proto mám ze své zkušenosti tento názor.

mytrix*

Aniž bych se chtěl zastávat IKEI, tak těžko lze jejich výrobky dávat na stejnou úroveň. Jejich nábytek má řadu nevýhod, ale zrovna kvalita spojovacího materiálů a všeobecně technické provedení lze hanit jen těžko.

Dovolím si oponovat. Mám nábytek z IDEI v ložnici (dvoupostel, prádelník, noční stolky), v předsíni pak botník. Nábytek slouží bez problémů už 17 rok a nevypadá to, že by se to mělo v nejblišší době změnit. Samozřejmě se musí brát zřetel na to, že je to levný nábytek a podle toho s ním zacházet. Například tu dvojpostel není dobré stěhovat v celku, to by asi nevydržela, ale při běžném používání drží spolehlivě.

Co se týká montáže, ke každému kusu nábytku IDEA dodává přesný (obrázkový) návod, takže nevím, proč musel tazatel o popis montáže žádat jakéhosi reklamačního technika.

Toho nábytku jsem smontoval mnohem víc a nikdy problém nebyl. Drobný spojovací materiál nikdy nechyběl, spíš naopak (občas nějaký ten šroub navíc). Vždycky všechno pasovalo, jak mělo.

stonek*
hodnocení

0x

Skutečně je to v návodu takto? Tohle postavení pantů nastane jen když se montujou dvoje sousední dvířka na rozdílnou stranu otevírání (u vodorovných je to vlevo pravé a vpravo levé), tato montáž je běžná jen u dvoudvířkových skříněk, ale ty mívají samostatný korpus, takže ke kolizi nedojde.

plysak*
hodnocení

Je to naprosto takhle. A popis montáže mi napsal reklamační technik. OK?*cert*

Nevím, co Vám napsal reklamační technik (a z čeho jeho popis montáže vycházel. Vy jste ke skříňce nedostal originál návod?), ale různých skříněk z IDEY jsem smontoval už řadu a s tímhle jsem se ještě nesetkal. Takže spíš, než o profesionalitě IDEY bych pochyboval o profesionalitě onoho technika.

plysak*
14.09.16 17:16
hodnocení

Je IDEA nábytek profesionální? #2
Je IDEA nábytek profesionální? #3

nika90210
hodnocení

0x

IDEA dřív a dnes se nedá srovnávat... pamatuju si, když si naši koncem 90. let koupili u téhle firmy nábytek. Žádný luxus, ale vydržel a že jsme my jako děti a pubescenti jsme se k němu moc vlídně nechovali... ale pak si ségra koupila do ložnice komody a skříň ( 2012 ) a nešlo to téměř smontovat... Po roce byl nábytek na vyhození... ale co chceme za tu cenu, musíme počítat s tím, že je to za pár korun spotřební zboží...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]