Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nalepit číslice na hodiny?

Od: pikon odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

udělal jsem si hodiny nepravidelného tvaru.
Chci si na ně nyní nalepit číslice, jak by jste je lepili? Udělat přesné kolečko a kolem nalepit nebo je lepit ledabyle ke kraji?
Co bude vypadat lépe?
přikládám obrázek jaký asi mají tvar.
Děkuji

Jak nalepit číslice na hodiny?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Já bych tam číslice nedával.
Tvar hodin není obvyklý, není nutné ani obvyklé číslice.
Podle mne by stačilo do kružnice upevnit třeba jen body (kulaté, hranaté, křivé) kontrastní barvy... všech 12, k tomu je možné zdvojit 12 případně i 3, 6, a 9. Nebo jen označit 3 6 9 a 12.
Osoba,která vytváří nezvyklé hodiny, je schopna určit orientační čas většinou jen podle polohy ručiček. Jako i mnohé jiné osoby,které hodiny sice nevytváří, ale už je párkrát viděly a na nějaké té minutě jim nezáleží.
Stejně za pár sekund už ten čas nebude pravda...

hodnocení

0x

Já bych to lepil na kružnici opsanou ručičkami. IMHO to vypadá o hodně líp. Sám jsem už mnoho hodin podobných patvarů vyrobil (na dřevoobráběcích CNC) a různé pokusy umístit číslice nepravidelně působí ve finále dost zmatečně

ladinpraha*
hodnocení

0x
Ja tam primo vidim kruznici, tedy kolecko. Budou citelnejsi.

hodnocení

0x

Já bych číslice nedávala vůbec. Většinou žádné větší hodiny nejdou na minutu přesně a nikdo nepočítá, že ukáží úplně na vteřinu. Na vteřiny máme mobily.:) Ty vaše, ty budou moc pěkné. Udělejte je barevně zajímavé a s výraznými, dobře viditelnými ručičkami. Budou zajímavým bytovým doplňkem.

hodnocení

0x

Jen 4 kulaté puntíky (1/4, 1/2, 3/4, celá) výrazně odlišné barvy proti pozadí (stejné, jako ručičky) v kružnici na konci velké ručičky.

pikon
hodnocení

Dobrý den,

chci tam dát číslice, dobře dám to podle kruhu dokola.

vanad1*
hodnocení

0x

Pokud mají ukazovat čas, měly by číslice být souměrně ke středu ručiček.Reší se to při vyřezávání číslic požadovaného tvaru a velikosti na plotru a pomocí přenosné fólie se číslice pak spolehlivě nalepí na své místo. Na přenosné fólii musí být vyznačen střed, aby to bylo 100 %.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]