Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit jak nejlépe zateplit půdní prostory. Do budoucna počítáme s novou střechou, která by se samozřejmě zateplila a rád bych vytvořil podkroví, na to nejsou zatím finanční prostředky.Nyní potřebuji vyřešit zateplení stropu na této půdě o velikosti cca120m2. Dům je starý 32 let, stropní konstukce je tvořena trámky + stropní vložky, něco jako miako a samotný povrch podlahy tvoří betonový potěr (jsou jen zalité vložky) Myslel jsem že položím na podlahu dřevěné trámky rozměru cca 5x16, mezi ně vložím minerální vatu a zaklopím 18mm deskami, aby se po půdě nechalo chodit. Je zde přístup ke kominu a střechu. Chtěl bych tedy vědět, zda můj plánovaný postup je správný, zda se nechá v případě rekonstrukce střechy použít vata rozložená po podlaze následně mezi krokve a jestli na takovéto zateplení mám vůbec nárok na dotaci. Děkuji za odpověď
0x
Vážený pane, takto to samozřejmě lze udělat, jen bych doporučil místo trámků použít prkna na stojato mezi vatu, a to celé křížem opět. Protože by jste měl tepelné mosty přes trámky 16 cm. Ještě musíte udělat silnejší vrstvu jak 16 cm. V dnešní době je nařízeno minimu 18 cm a doporučeno 26 cm. Vzhledem k tomu, že neznám Vaše stavení, Váš věk, Vaše možnosti, nelze stanovit pro Vás to nejlepší řešení.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.