Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstavba plotu - povolení?

Od: martinjuricek odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

mám na Vás otázku ohledně stavby plotu. Slyšel jsem, že na plot musí být také ohlášení, na netu jsem vyčetl zase to, že stačí souhlas sousedů nebo i to, že do výšky 2m se nemusí dělat nic. Další otázka se týká toho, že stavbu plotu plánuji na hranici pozemku ale spíše na vlastní straně. Z jedné strany mám souseda s betonovým plotem, tam tedy nic řešit nebudu, za mnou je louka (obecní pozemek) a ten je taky v pořádku. V předu je obecní cesta, na kterou se budu napojovat, bude tam tedy brána a branka. Ale z boční strany je silnice ve vlastnictví SÚS Jihomoravského kraje a tam nějaká zóna. V příloze posílám situční plánek. Slyšel jsem od kolegy, že dělal podobně plot a že od SÚS obdržel stanovisko, že plot musí udělat 1m od hranice pozemku na svém pozemku, tedy má přes 100m2 k ničemu. Tak jak to tedy je?

Výstavba plotu - povolení?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Na takový plot vám nestačí ohláška, ale budete žádat o stavební povolení. Kolega má pravdu. Pokud by váš pozemek nesousedil s "cestou", tak byste na takový plot nepotřeboval ani ohlášku.

doplněno 11.09.16 21:34:

Vy máte problém ze dvou stran - obecní cesta + silnice. Obávám se, že tohle obejít nepůjde, že vás st. povolení nemine.

martinjuricek
hodnocení

no popravdě mezi cestou a mým pozemkem je cca 3 metry pozemku, který je jakožto takový sráz. Cesta je nad úrovní mého pozemku. Dalším problémem, který jsme zjistili až na SÚ je to, že v katastru SÚS JM není mým sousedem. Jak to tedy udělat, aby SÚS nedělali problém a já nepřišel o část svého pozemku, který mě stál nemalé peníze!

doplněno 11.09.16 21:47:

z obecní silnice nebude problém, na obci jsem se již informoval. Je tam nezpěvněná cesta, která se má někdy v budoucnu dělat :)

jiri267
hodnocení

0x
Dobrý den, nejlepší bude informovat se na stavebním úřadě tam to budou vědět jistě a myslím že pokud to co jste sem vložil jim dáte do mailu měli by Vám poradit. Jinak je důležité jaké třídy je komunikace ve vlastnictví Sus pokud je 2 a 3 třídy měl by stačit 0,5 metrů. Osobně bych se informoval na tom úřadu
martinjuricek
hodnocení

no ona je to cesta ze silnice do obce, kde končí. Řekl bych, že je to jen spojnice. Na SÚ se budu informovat a sám jsem zvědavý. Někde jsem četl, že stačí udělat si plot 10cm od hranice pozemku na vlastním pozemku a žádné povolení bych nepotřeboval. Ale znáte to, internet je plný všelijakých názorů, ale i těch totálních kravin :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]