Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboval bych poradit , na chtce máme samospádový vodovd to je že načerpáme do nádrže užitkovou vodu (přes filtr) a ta nám potom teče do chatky když nádrž dojde opět dopustíme. mechanicky vodu máme čistou ale na chemickou očistu používáne savo do studny aplikuji to injekční stříkačkou do nádrže. Nemáte typ na jinou chemii než je savo? zanechává totiž po zaschnutí bílé fleky.
Dobrý den, důležité je vědět, jestli je tu vodu nutné průběžně dezinfikovat (protože je trvale nebo častěji kontaminována) nebo stačí jednorázově, jen pro jistotu 1-2x za rok. Děláte rozbory vody? Na průběžnou dezinfekci se nejčastěji používá pravidelná dávka chloru (např. Savo, existují i dávkovače) nebo můžete pořídit UV lampu (odpadá chemická zátěž). Na jednorázovou dezinfekci používám jednou za rok Sagen, další možnosti jsou Presept, Aquasteril, Persteril. Bílé fleky po zaschnutí bych spíše tipoval na tvrdou vodu, kdy dojde k vysrážení vápníku a hořčíku. Proto je dobré udělat kontrolní rozbor.
Kde ten Sagen sehnat? Ptal jsem se a už se prý nevyrábí... taky bych potřeboval desinfikovat vodu na chatě. Děláme to průběžně savem, ale to je nárazová desinfekce. Sagen jsem chtěl proto, že mi bylo řečeno, že se to stříbro nachytá na stěny vodovodního rozvodu a desinfikuje průběžně.
Ano, Sagen se bohužel přestal vyrábět, ale ještě ho můžete sehnat tady. Bral jsem do zásoby, vydrží min. 3 roky a paní z eshopu mi psala, že ho zatím mají dostatek na skladě.
Tak to se divím, bral jsem tam před měsícem a ještě mám schovaný mail, kde mi paní z toho obchodu psala, že ho mají dostatek... no, asi to nebyl zas tak velký dostatek. Tenhle odkaz jste taky zkusil?
Byla to pobočka Olomouc, paní Papicová.
Tak bohužel... už ho nemají.
Tak ani v pražské lékárně ho nemají...
Ve firmě Prozk jsem volal na obchodní oddělení. S kým jste tam mluvil? Třeba ho mají na nějaké pobočce.
Mají! Skvělé. Díky za tip. Jen paní Papicové přišlo divné, že šéfka obchodního, se kterou jsem mluvil, nevěděla, že mají ještě 630 balíčků.
Zdravím , nádrž máme na 500L to nám vydrží zhruba tak na víkend je nad úrovní bateriji tak že teče samospádem. Vodu mámme z vrtu rozbor jsem nedělat je to voda na zaléváná (užitková ) i bez filtrace je pěkná čictá do naádrže ji ale napuštím přes 30mironový filtr. Pří napouštění nádrže přidám potřebné množství sava aby se to promíchalo. Pitnou vodu va kafe ,čaj, a podobně si vozím z domu.
Na pití se rozhodně ta voda nehodí a neexistuje rozumný a ekonomický způsob,jak z ní pitnou udělat.Stříbro funguje fyzikálně,a to jen stříbro v atomovém - iontovém stavu.Tedy ve stavu zrodu.Po určité době zreaguje se sirnými sloučeninami a jeho účinnost mizí.Je to jako stříbro při černobílé fotografii.Je aktivní po vniknutí fotonu a po vyvolání je z něj jen atomové Ag.Vytváří černou barvu osvětlené vrstvy.
To SAVO je pro odstranění patogenních mikrobů asi to nejlevnější a dostačující.Existuje nabídka různých kartuší na výrobu pitné vody třeba z potoční,ale cena takového filtru je kolem 10 000 i když tvrzení,že přefiltruje i 10 000 l vody se dá těžko uvěřit.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.