Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena pozemku

Od: marekbr odpovědí: 16 změna:
Zdravím vas, mám možnost zakoupit pozemek, ale chtěl bych si ověřit, zda prodávající nechce zbytečně moc za tento pozemek. Kde mohu zjistit kolik je alespoň orientačně cenu pozemku? Nebo mam někoho oslovit?
M.
.
...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Jaký pozemek, hospodářský, stavební? Hospodářský orientačně farmy.cz/... Ale u nás to nesedí, prodává se dráž.

Zjistila bych, za kolik se pozemky prodávají v dané lokalitě, u nás se to nejlépe zjistí v hospodě.

marekbr
hodnocení

Jedna se o zahradu o výměře cca. 800 m2, pozemek by měl být zahrnut do územního planu pro stavbu RD. Avšak pozemek je 12m široký a kónicky se zužuje na 10 m, délka cca 75 m. Na pozemku je plynová přípojka...

exepe
hodnocení

0x

Takže se jedná o stavební pozemek pro RD. Okolo mě se takové pozemky prodávají něco přes 2mil Kč.

hodnocení

0x

My bydlíme tak 20 km od Brna směrem na sever kousek od Blanska a pozemek podobné výměry prodávali příbuzní od kamarádky za 1 600 000 . Ještě jsme si říkaly, kdo to koupí za takovou cenu a dnes už tam stojí barák.

figurek*
hodnocení

0x

Vypadá to možná jako paradox, ale není. Čím méně se pozemky hodí k zemědělství, tím bývají tím dražší. Jestli na okolních pozemcích už domky stojí a ten váš vyhlédnutý je vedený jako zahrada s možností stavby, pak počítejte s minimální cenou 300 za metr. A to ještě tak někde venku na dědině. Ve městě to bude násobně víc.

uska*
hodnocení

0x

Na FÚ vám mohou kouknout do tabulek a ocenit pozemek. Z tého ceny nebo z vyšší prodejní se bude platit daň.

doplněno 10.09.16 15:22:

Nechápu s čím chcete poradit. Znáte odhadní cenu, znáte tržní cenu a jakou cenu ještě hledáte? Jakého člověka hledáte? K čemu? Jak se rozhodnete, takové to budete mít.

marekbr
hodnocení

Podle toho co jsem měl možnost nastudovat na netu, je odhadní cena úplně jiná než ta tržní. Jde mi spise o to, zda existuje člověk, který se zabývá touto činností a dokázal by poradit.

V dnešní době je úplně jedno jaká je odhadní cena. Majitel pozemku si za něj může říci jakoukoliv částku. Na vás je, zda za to ty peníze dáte, či zda budete hledat jiný pozemek.

krtek*

no odhadní cena je tak možná dobrá pro někoho kdo to od vás vykoupí v dražbě, když se třeba dostanete do exekuce..bude to částka, za kterou to exekutor vydraží..nebo začne dražit...jinak..ano..je k prdu

marfusa*
hodnocení

0x

Zeptala bych se v realitní kanceláři.

hodnocení

0x

U nás v Českém ráji se za pozemek pro rd platí okolo tisícovky za metr. A stejně se tu staví, jak na běžícím pásu. Ještě, že jsem měl pozemek na barák od táty zdarma.

hodnocení

0x

Častým jevem je velká různorodost cen - v jedné vesnici jsou k prodeji pozemky za 600Kč/m2 a ve vedlejší za 1200Kč/m2. Bez znalosti názvu obce, občanské vybavenosti, lokalitě, znalosti územního plánu, nikdo nedokáže objektivně odpovědět. Na stavebním úřadě žádné tabulky neexistují, podle mého zjištění.

uska*

A proč jste pro cenu chodil na stavební úřad? Měl jste jít na finančák. Holt, spletl jste si úřad.

balzerka

Mně to neřekli ani na finančáku! Jen jeden mi tam z vlasní zkušenosti řekl, že zahrádku prodám max 400,- za metr, ale to na Moravě v pohraničí 5 km od města.

cechacek*
hodnocení

0x

V kapitalismu je tržní cena libovolná

Libovolná asi ne, ale taková, za kteru se najde kupec. Ono někdy se řeči vedou a karavana kráčí dál... pardon ceny jsou někde jinde. Líbí se mi a cena vyhovuje - koupím, nelíbí nebo cena nevyhovuje - nekoupím nebo se zkusím s prodávajícím dohodnout na ceně nižší, prodávající možná zlevní, nebo najde jiného kupce a Vy budete shánět dále. Já osobně když jsem sháněl parcelu, tak cena byla kolem 800.000 Kč, nechal jsem si den na rozmyšlenou, pak jsem odmítl - ale prodávající mi za dva dny zavolal, že cena je o 100.000 Kč nižší a ihned jsem vzal, ale mohlo to dopadnout obráceně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]