Nejste přihlášen/a.
Jaký pozemek, hospodářský, stavební? Hospodářský orientačně farmy.cz/... Ale u nás to nesedí, prodává se dráž.
Zjistila bych, za kolik se pozemky prodávají v dané lokalitě, u nás se to nejlépe zjistí v hospodě.
Vypadá to možná jako paradox, ale není. Čím méně se pozemky hodí k zemědělství, tím bývají tím dražší. Jestli na okolních pozemcích už domky stojí a ten váš vyhlédnutý je vedený jako zahrada s možností stavby, pak počítejte s minimální cenou 300 za metr. A to ještě tak někde venku na dědině. Ve městě to bude násobně víc.
Na FÚ vám mohou kouknout do tabulek a ocenit pozemek. Z tého ceny nebo z vyšší prodejní se bude platit daň.
Nechápu s čím chcete poradit. Znáte odhadní cenu, znáte tržní cenu a jakou cenu ještě hledáte? Jakého člověka hledáte? K čemu? Jak se rozhodnete, takové to budete mít.
V dnešní době je úplně jedno jaká je odhadní cena. Majitel pozemku si za něj může říci jakoukoliv částku. Na vás je, zda za to ty peníze dáte, či zda budete hledat jiný pozemek.
Častým jevem je velká různorodost cen - v jedné vesnici jsou k prodeji pozemky za 600Kč/m2 a ve vedlejší za 1200Kč/m2. Bez znalosti názvu obce, občanské vybavenosti, lokalitě, znalosti územního plánu, nikdo nedokáže objektivně odpovědět. Na stavebním úřadě žádné tabulky neexistují, podle mého zjištění.
A proč jste pro cenu chodil na stavební úřad? Měl jste jít na finančák. Holt, spletl jste si úřad.
Libovolná asi ne, ale taková, za kteru se najde kupec. Ono někdy se řeči vedou a karavana kráčí dál... pardon ceny jsou někde jinde. Líbí se mi a cena vyhovuje - koupím, nelíbí nebo cena nevyhovuje - nekoupím nebo se zkusím s prodávajícím dohodnout na ceně nižší, prodávající možná zlevní, nebo najde jiného kupce a Vy budete shánět dále. Já osobně když jsem sháněl parcelu, tak cena byla kolem 800.000 Kč, nechal jsem si den na rozmyšlenou, pak jsem odmítl - ale prodávající mi za dva dny zavolal, že cena je o 100.000 Kč nižší a ihned jsem vzal, ale mohlo to dopadnout obráceně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.