Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stihl nestartuje

Od: kali* odpovědí: 4 změna:

Zdravím rádcové, mám trápení se 4 roky benzínovým vyžínačem Stihl (FS 38 tuším). Až donedávna fungoval bez problému (3 tržení šňůrou se sytičem, 3 bez a naskočil) - údajně v pořádku, ostatní neznačková technika mi startuje napodruhé, ale to neřeším :-D. V červnu po vytažení z garáže už nastartovat nešel, vyměnil jsem svíčku a stále nic. Svěřil jsem ho tedy ofic. servisu a čekal 5 týdnů na opravu. Vyměnili karburátor, stál mě 1200,- Kč. Ještě tentýž den jsem s ním pracoval (opět naskočil na 6 trhnutí). Když jsem sekal tento týden, v průběhu prác mi došel benzín. Tak jsem dolil nádrž a už nenastartoval. Vyndal jsem svíčku, aby proschla - stejně nic. Na opravu je dle tvrzení prodavače 6 měsíců záruka. V protokolu je ovšem taky krásná formulka, že v případě odmítnutí opravy hradí majitel náklady na její zjištění. Už se mi nechce do stroje investovat a v žádném případě být pro mechanika kasičkou a platit a platit. Mechanik utáhne kabílek ve vypínači, do krabičky mi vrátí starý karburátor z jiného stroje... Zároveň věřím, že to souvisí s předchozí závadou a prací mechanika. Máte někdo zkušenosti s reklamací u Stihl?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Doporučuji vřele zajít do jiného servisu a nemusí to být ani STIHL ! Už ta výměna karburátoru je pěkná hovadina, škoda, že jste si ten starý nevzal-bude v pořádku. Pokud máte svíčku mokrou, zřejmě je proražená fajka nebo jiný problém se zapalováním. Tento přístup mi přimomíná jednu kreaturu ze servisu u Přerova (na moravě) *modla*

no tak jako kravina mi to přijde i nepřijde protože závad na karburátoru může být několik ale ne každá závada znamená že je karburátor defektní a nutně to představuje jeho výměnu to co popisujete se někdy stává zkuste zítra nastartovat znovu se sytičem a uvidíte že stroj chytne pokud ne běžte reklamovat nepíšete od kud jste ale u nás není problém jinak pro wlezley asi vím koho myslíte onen majitel daného servisu má ještě servis v lipníku olomouci a hranicích

Asi ano, je to velmi pravděpodobné ;) Známý si tam byl pro "opravený" vyžínač 3x! Po první zkušenosti, kdy mu málem nadal, "co s tím jako dělal" si ho nechal nastartovat mechanikem. A ups, nepovedlo se, stejně jako další pokus u kterého byl jeho kolega (asi šéf), který trapas nezvládl a nechal odvézt na opravu jinam. Cena 60 Kč - prasklá hadička paliva která přisávala vzduch. Bohužel za první opravu zaplatil 400Kč a neměl sílu se dohadovat kdo a jak poruchu zavinil. Jak říkám ... servis-man-ták :)

jj přesně vím kdo to je

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]